Friday

Sista jobbdagen! Först babies för sista gången. Sen skulle jag och Sandra åka till stan och handla målarfärg till skolan. Men först skulle vi tydligen ”fetch chickens” och jag var inte säker på om det var döda eller levande det var tal om. Det visade sig att det var levande och vi skulle bära dem för hand till bilen. Åh herregud vilket kaos det var. Fyra hundar varav en stor som ett lejon som skällde och sprang och hoppade på en och alla höns som kacklade och flaxade och skrek. Jag fick se djurhantering som jag absolut inte gillar – lyfta hönsen i stjärtfjädrarna och i benen och slå hundar! Vad ska man säga/göra?! När jag fick en höna eller tupp och skulle bära så sa jag att jag inte visste hur jag skulle hålla för jag vill inte skada den. Det var väl allt jag sa.. Men jag tycker fåglar känns så ömtåliga och att vingarna kan brytas så lätt och hela kroppen liksom mosas! Jag var försiktig med mina höns iallafall och försökte lugna dom så gott det gick. Sandra har ju fobi för fåglar så för henne var det ju inte så kul och om jag hade varit tvungen att ta i fiskar (som är min stora fobi) vetefan om jag hade klarat det asså. Så eloge till Sharon för det! Som sagt, man tänjer ju på alla gränser man har här. Hur som helst köpte vi vår färg till slut och två penslar för 62 dollar så nu är det en dollar över men tror inte vi kommer nån vart med det. Och nu till det dumma: vi hann inte lämna färgen idag för eleverna slutade kl 13. Så vi får lägga över ansvaret i Nickys händer eller om vi ber svenska tjejerna att fixa det.

Efter lunch fortsatte vi arbetet i stora fågelburen och rensade ur forsen. Det började regna och åska också men inte så farligt. Jag och Lisa var in och myste med Henry, en jättegosig rovfågel! Ska hälsa på honom imorgon igen. Han har bara en vinge och följer efter en och vill att man ska klappa honom! Så söt.

Sen tog vi eget initiativ och började bygga en grotta till sköldpaddorna i deras nya inhägnad. Ska fortsätta imorgon även fast jag är ledig. Man är alltid ledig dagen innan man åker härifrån. Känns så konstigt att sista arbetsdagen är gjord! Nu har vi varit här i 6 veckor och på ett sätt har tiden bara flugit förbi men samtidigt så känns det som man varit här i en evighet. Man bor ju typ här nu och det här är ens vardag. Kommer sakna det men ska också bli skönt med semester! Kommer sova så läääänge på Zanzibar och äta så mycket pommes så det finns inte!

Jag är lite less på mig själv att man väntat in i det sista med typ allt – skicka kort, gå in till rovdjuren och Henry, skänka grejer till skolan osv.

Ikväll har vi matat lammen för sista gången! Och spelat kort med amerikanarna och dom är jätteroliga! De åker också härifrån på söndag, med samma flyg som oss, men de åker till Amsterdam och kommer fram ungefär samma tid som vi gör till Zanzibar… Vi har tre mellanlandningar och de två – och vi håller oss inom samma världsdel! Det kommer bli en jobbig resa… Så imorgon är det going away party för oss!

IMG_7559.JPG

Nya tillskottet! En liiiten hare! Så jävla söt!

IMG_7553-3.JPG

3 reaktioner på ”Friday

  1. Ni skall vara fett nöjda med er insats. Det känns som ni verkligen har gjort skillnad, för både människor och djur. Grymt jobbat. Ni är köng!!

  2. Vad ni har jobbat och kämpat i sex veckor, fixat o donat för olika djur, super! Bra jobbat Malin o Sandra! Önskar er en härlig semester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *