Godahoppsudden

I onsdags hämtade vi upp Emma och Lisa i stan och åkte till Godahoppsudden! Vägen dit var fin som vanligt.
IMG_7920.JPG

Kustvägen här kallas för en av världens finaste och det förstår man när man ser det. Vi kollade även på pingvinerna som har intagit en strand där. Dom var jättesmå och så söta! Det blåste väldigt mycket också och luktade inte så gott med allt pingvinbajs 😉

IMG_7921.JPG

IMG_7922.JPG

IMG_7923.JPG

IMG_7924.JPG

IMG_7925.JPG

IMG_7926.JPG

IMG_7927.JPG

Vi åkte vidare neråt och tydligen är Godahoppsudden en nationalpark också. Väl där blåste det ännu mer! Själva udden är inte så speciell i sig och vi såg inte var haven möttes. Men vi vandrade upp till Cape point där man har utsikt över allt! Det var riktigt svettigt och flåsigt att gå upp där. Trappor och backar och så ner igen! Mina ben bara skakade. Men det var riktigt fint där!

IMG_7930.JPG

IMG_7928.JPG

IMG_7929.JPG

IMG_7931.JPG

IMG_7933.JPG

IMG_7934.JPG

IMG_7932.JPG

IMG_7935.JPG

IMG_7937.JPG

IMG_7936.JPG

IMG_7938.JPG

När vi kom ner igen var vi vrålhungriga och åkte och åt på ett mysigt farm-ställe. Det fanns halloumi men jag tog falafelburgare istället. Saknar halloumi!! Och maxdressing. Efter lunchen åkte vi hemåt igen och fixade till oss för kvällen då vi skulle ut och äta. Vi åt på Mama Africa som är väldigt populärt bland turister och vi fick sitta precis framför bandet så det gick inte att prata. En karl från england satt vid bordet bredvid och han trodde jag var 17 år för jag drack cola. Jaha?! Värt att påpeka det då? Men efter 22 år och ständigt se ut som fem år yngre börjar jag bli van.

Efter maten ville vi ut och dansa så vi hittade en klubb som hade bra musik till och med och hade mycket folk! Så där blev vi kvar hela natten innan vi tog taxi hem och la oss.

IMG_7939.JPG

IMG_7941.JPG

IMG_7942.JPG

IMG_7940.JPG

En reaktion på ”Godahoppsudden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *