Söndag

Idag var det dags för mässa och vi gjorde alla babies fram till lunch vilket inkluderade småfåglarna som äter maskar. Jag tog i dem med händerna! Blä. Jag passade också på att gosa lite med kaninungarna för att försöka vänja dem med människor. Det är 8 st små ulltussar som alla öppnat ögonen nu! Så söta.
.

IMG_7395.JPG</a

IMG_7396.JPG

IMG_7394.JPG

Sandra fick specialuppdrag att massera ett lamms mage som var alldeles uppblåst pga gaser. Det var riktigt illa och tyvärr kunde den inte räddas då det inte finns nån veterinär på plats. Den dog i princip i hennes armar :( så sorgligt. Och det blir 100 gånger värre också när man vet vad som kommer hända med den när den dött….

Efter lunch åkte vi till mässan och där var det massor av folk. Den fras jag sa mest under dagen var ”you’re not allowed to touch the animals, sorry” och försökte svara på frågor så gott det gick. Men vi hade ju inte fått veta på förhand hur gamla alla djuren var och vilken specifik sort sköldpaddorna är eller hur gammal en igelkott blir. Jag drog till med att de blir ca 5 år, kan nån googla och kolla om det stämmer? 😉 Det var helt galet varmt idag iallafall trots att vi stod i skuggan. Vid klockan 5 skulle vi packa ihop allt och åka hem igen och småaporna blev jätterädda när de skulle byta bur! Alla tre satt och kramade om varann och skyddade varann- så gosiga!

IMG_7398.JPG

IMG_7399.JPG

IMG_7397.JPG

När vi kom hem tillbaks började ifrågasättningen som vanligt – har ni matat småfåglarna? Är du säker? Varför hade de inget vatten eller mat då? JA JAG HAR MATAT ALLA FÅGELUNGAR TVÅ GÅNGER VAR OCH JA JAG ÄR SÄKER PÅ ATT JAG GJORT DET OCH MATEN ÄR TROLIGEN SLUT FÖR ATT DE ÄTIT UPP DEN OCH VATTNET ÄR SLUT FÖR ATT DE TROLIGEN VÄLT UR DET SOM DE ALLTID GÖR. Strange? Öh om djuren äter upp sin mat som de får är det väl bara bra? Eller är det jag som fattat det helt fel då?????? Jag är inte född igår, jag är för fan 22 år och därmed äldre än vissa här och älskar troligen djur mer än vad vissa här gör också. Jag hatar att bli ifrågasatt vad man än gör! 2 veckor till sen slipper jag det. Så synd att behöva typ längta bort från nåt man egentligen tycker om men som blir ett helvete pga vissa människor.

En reaktion på ”Söndag

  1. Igelkott: Honans dräktighetstid är 58 dagar och normalt är livslängden 5-7 år, men de kan leva ända upp till 16 år:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *