Måndag

Idag har vi fixat förlängt visum och handlat. Vi hade lammet inatt och har matat kl 22:00, 00:00, 02:30 och 06:00. Så är inte direkt utvilad idag på vår lediga dag. Vi skulle ha åkt halv 9 så stresspåsarna var på en att skynda sig med babies för vi skulle åka snart. När vi kom iväg? Halv 11. Hallå vi är i Afrika! Halv 9 är ALDRIG halv 9, vilket man borde veta vid det här laget om man varit här i minst 4 veckor. Hur som helst så stängde visumstället 11 och det tar en halvtimme in till stan så det såg ut att bli lite tight. Vi kom nog dit efter 11 men det var inga problem. Inga frågor om varför vi ska stanna längre eller vad vi gör här. Man får absolut inte säga att man är volontär för det gillar de inte. Dels för att man då måste köpa ett business visa (som är dyrare) och det räcker bara 30 dagar och går inte heller att förlänga tror jag, och dels för att de menar att volontärer då tar ett arbetstillfälle för nån som bor här. Men faktum är att vi på Chipangali hjälper till att betala de anställdas löner.

Sen handlade vi lite och åt pizza bak i landrovern. Så gott! Det är dåligt väder idag så det är lite långtråkigt (speciellt eftersom jag inte har internet, skriver typ allt på förhand). Regnperioden börjar ju nu i november och när det regnar så är det inga duggregn som kommer. Det kommer skyfall och vägarna blir som en å typ. Men så torkar allt på en timme! Utan solens hjälp. Så jag gissar att luftfuktigheten är lika med noll här typ.

Och så lite frustration:
Blir så irriterad när folk inte hjälper till för att HJÄLPA utan för att kunna skälla på en i efterhand att man inte gjort det man ska. Och har man gjort precis som man ska så blir man ifrågasatt likförbannat. Så otroligt tråkigt med folk som hittar fel i precis A L L T man gör! Hade det här varit en privat dagbok hade svordomarna haglat precis som de gör i mitt huvud och i vår stuga… Det här med sköt dig själv och skit i andra är nåt som borde praktiseras mer här.

Har insett att jag kommer fira min födelsedag med vissa människor som jag inte tål och som hatar mig. Blir säkert jättetrevligt. Får hoppas att jag slipper klagomål och gnäll EN dag då iallafall.

De nya svenskarna har vi träffat iallafall och de är två supergoa tjejer från Värmland! Nu känns två veckor överkomligt igen.

Lamb in a box

IMG_7403.JPG

3 reaktioner på ”Måndag

  1. Kämpa på tjejer! Problemet ligger hos dom och inte hos er, de ser nog en konkurrens hos er o känner sig lite osäkra. Ni är nog FÖR bra!

  2. Men guuud vilket sött litet lamm!
    Va roligt att det har kommit nya volontärer som är trevliga! Ni är grymma!!
    Puss och kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *