Lördag

(Mitt internet slutade funka i lördags, inte pga att det tog slut utan det måste vara nåt fel då jag bara använt det i en dag)

Lördag
Den här dagen såg ut att börja dåligt då jag och Sandra blev tillsagda att jobba på carnivores idag! Men den tog en positiv vändning när vi istället skulle hjälpa till med babies som vanligt och förbereda inför mässan imorgon. Vilket var tur för carnivores-ansvarig sa vid middagen att hon hade ånseblod under naglarna… Hade vägrat att skära upp en åsna. Och det räcker med den skit jag redan har under naglarna. Men hon hade också duschat lejonen och det hade jag gärna gjort!

Så idag har vi bundit halm på burar och varit till mässplatsen och riggat upp och dekorerat. Vi ska ha med kaniner, apor, kameleont, orm, igelkottar och sköldpaddor. Vet dock inte vilken av kaninerna för ingen går ju att ta i för de är så rädda. Jag och Sandra ska fixa alla babies på förmiddagen sen på eftermiddagen ska vi till mässan. Troligen kommer vi dra nitlotten att plocka ihop allt också…

IMG_7391.JPG

IMG_7385.JPG

IMG_7392.JPG

IMG_7390.JPG

IMG_7389.JPG

När vi kom hem var klockan halv 6 så vi hade jobbat över. Då var det bara att slänga sig i duschen (inte vår privata för varmvattnet var bara en tvågångsförteelse). I de allmänna duscharna gömmer sig alla möjliga djur och idag fick jag hålla koll på en ödla i taket, två megamalar på duschdraperiet, en gigant till gräshoppa på draperistången, två oidentifierbara kryp på draperiet och spindlar på väggarna – och mitt i alltihop ska jag kunna tvätta håret! Jag blev ren iallafall tills jag skulle mata Micayla igen och fick mjölk över hela händerna och benen. Troligen lite loppor också. Igår bajsade hon på min tröja. Just another day at Chipangali.

Ikväll var det braai (grillkväll) och hör och häpna – jag drack min cider som blivit stulen två gånger! Köpte en ny idag så den hade bara hunnit stå i kylen nån timme men ändå ett framsteg att folk lät den vara (kanske för att jag hade skrivit MALIN typ 15 gånger över hela flaskan) Men efter alla stölder hade jag fått upp förhoppningarna att den skulle vara nåt superduperextragott men den var bara god.

IMG_7374.JPGMiddagen bestod iallafall av potatisgratäng, sallad, satza (typ majsmos), bröd och kött. Jag fick champinjon-och tomatfyllda squash i folie. Jag fick till och med order om att inte använda tallriken foliepaketet låg på eftersom det hade legat på grillen bredvid kycklingen! Hur många är det som vet det egentligen?! Som sagt, jag är mäkta imponerad och framförallt tacksam över att de gör allt rätt med maten utan att jag behöver säga nåt.

Vi har fått veta att det kommer två nya volontärer från England imorgon och två till (troligen från Sverige) på måndag! Det ska bli kul och skönt att få lite avlastning i arbetet. Fast det är rätt skönt att bara behöva tänka på babies för då får man ju verkligen vara nära djuren.

Jag har nya favoritchips – Lay’s Caribbean Onion & Balsamic Vinegar flavour! Wow. Kommer bli beroende.

Har tänkt på en sak. Att man anpassar sig till saker så snabbt. Vi har inte haft nån spegel sen vi kom hit (finns i duschrummet och på en av toaletterna) och man vet typ aldrig hur man ser ut. Men jag har ett knep för att kolla frisyren – i min skugga! Då ser jag om håret står ut åt nåt håll. Funkar bra faktiskt. Har dock insett att den här frisyren fungerar väldigt dåligt i svettigt och varmt väder då man helst vill ha uppsatt men det går ju inte för det är för kort. Men jag har också kommit till det stadiet att jag inte bryr mig om hur jag ser ut för ärligt talat tror jag inte djuren bryr sig heller och det är ju dem jag är här för i första hand.

Halloween-känsla!

IMG_7384.JPG

4 reaktioner på ”Lördag

  1. Tintin kissade på mig i lördags när jag skulle visa han för kristian, just a another day in ocklahoma med djurskötseln här! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *