Trött

Natten var väldigt jobbig med osammanhängande sömn. Först mata lamm kl 22, sen 03 och 06. Och vid kl 22 och 03 såg vi tre (eller fyra) ormar! Sen vi (inte vi två personligen) flyttade på en orm här om kvällen verkar den ha kommit tillbaka med hela släkten..! Fett drygt. Jag är egentligen inte så rädd så länge de inte gör nåt, jag är mer rädd för paddorna isåfall som är skitstora och hoppar överallt utan att se sig för! Usch.

Vi har börjat tömma ur dammarna i stora fågelburen nu och det gör vi genom att fylla hinkar/lådor med vatten och hälla ut. Jag vill inte veta hur många liter det rör sig om men det har tagit hela förmiddagen att tömma typ halva LILLA dammen. Och vattnet är alldeles grönt/brunt. Har lera över hela benen.

IMG_7510.JPG

Vi har även flyttat på sköldpaddorna därifrån! Tror alla blev förvånade över hur många det var. Det är två giganter på typ 50-60 år som väger hur mycket som helst! Nu är de iallafall i en större och mer lämplig inhägnad. Vi ska sätta in vatten där med och bygga nån grotta. Hoppas jag hinner vara med på det!

IMG_7508-0.JPG

Hur många sköldpaddor ser ni?

IMG_7509.JPG

På animal time idag var jag och Sandra in till Prince! Också ett kattdjur så jag blev allergisk mot honom med… Men han var jättegosig! Och dreglade på en 😉 Jättefin är han! Men kan ni förstå att jag kelar med vilda kattdjur här när jag inte ens vågar ta i en tamkatt hemma?! Håller jag kanske på att övervinna min rädsla för katter?

IMG_7514.JPG

IMG_7515.JPG

När vi kom tillbaka till dammen efter lunch så hade vattennivån ökat! Pga att nåt rör från en annan damm ”läckte” in där. Så typ allt arbete var förgäves och vi tog en pump sen så det gick lite snabbare. Sen knipsade vi av grenar som växt igenom nät-taket.

IMG_7521.JPG

IMG_7523.JPG

Vi har döpt fågelungarna – Heidi och Jesus. Heidi för att volontären som var här hette Heidi och hon älskade dom och var verkligen deras mamma! Tyvärr har fågelungen Heidi dött idag :( Jesus heter Jesus för att han var väldigt nära döden igår men ”återuppstod”. Så idag trodde vi att det var Jesus som hade dött men sen möttes vi av ”Jesus is alive!” och då var det den andra som vi trodde var frisk som hade dött.

Update: Nu har även Jesus lämnat oss! :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *