Bra dag!

Min dag började redan kl 01 då det var dags för lammatning. Det var lite dramatiskt då Sandra såg en orm som hon höll på kliva på så hon hoppade till och började springa åt andra hållet (typ över mig) och jag höll i nappflaskan i en burk med hetvatten så den fick hon delvis över sig… Börjar bli lite less på dessa ormar asså. Och paddor. Ödlorna och spindlarna bekommer mig inte längre. Men malarna gör och andra flygande äckliga kryp.

Sen vaknade vi på riktigt på morgonen vid 07:15 som vanligt och Sandra var den första att utdela en grattiskram! Den andra kom från Kevin. Och det var även dagens skörd av kramar. Eller nej Kane gav mig en kram och puss också, mitt favoritlamm! De värmländska tjejerna sa att de helt hade glömt bort att köpa nåt till mig när vi handlade igår så de skulle bjuda på middag i Kapstaden eller nåt, så söta! Vi är nämligen där samtidigt! Världen är bra liten ibland! Plus att Emmas syster bor i Ockelbo och de känner Sandras kompis från Strömsbro som pluggat i Sunne där de bor.

IMG_7493.JPG

På morgonen gjorde vi babies, bland annat guinea fowls som äter maskar, sååååå äckligt! Dock tar jag inte i dem med händerna. Men det äckligaste av allt var när kycklingen bajsade och det krälade massa maskar däri – som de sedan åt upp!! Sen hjälptes fantastic four (se bild) åt med att fånga gräshoppor. Sen skulle de åka till Matopos och campa vilket var tråkigt eftersom vi annars skulle ha firat min födelsedag ikväll! Så de blir borta två nätter nu. Men jag måste ändå säga att det varit en bra födelsedag för ingen har klagat eller tjatat på mig! Wohooo! Plus att jag fick min fantastiska halloumi och champinjoner till middag (plus tårta efter!) så jag åt tills jag nästan sprack. Så jag är helt klart nöjd med dagen! Och då har jag inte ens berättat om dagens höjdpunkt: när vi överlämnade grejerna till skolan!

IMG_7477.JPG

Vid 10 åkte vi till den lokala skolan och blev välkomnade av hoppande och skrikande och sjungande barn. De visste att vi skulle komma idag så kanske var det därför de var så glada :) Nicky skötte snacket med rektorn och vi lastade ur allt ur bilen och vi blev omringade av barn och lärare. Barnen är väldigt nyfikna på oss makiwas (vita) och trodde jag och Sandra var tvillingar! Och de vet inte vad Europa och Sverige är så man borde verkligen ta med en karta så man kan visa. Även bilder på snön men så långt tänker man ju inte. Hur som helst så samlade rektorn ihop några av barnen och lärarna som fick ställa upp på bild med våra saker. Tyvärr var vi inte med när barnen fick sina saker utan det gör lärarna sen. Men lärarna blev väldigt glada iallafall för sina tavelkritor och sudd och framförallt för nätet! De var väldigt tacksamma. De berättade att försökte samla in pengar till målarfärg så barnen kan måla figurer och mönster på husväggen utanför bildsalen men att de nu hade slut på färg. Så eventuellt ska vi använda de resterande 63$ till färg! Vi blev även inbjudna till deras prisutdelning på torsdag då de ”bästa” eleverna får priser och tydligen ska vi även säga nåt då?! Eh hjälp…. Men det ska bli jättekul! De skulle också be barnen rita en varsin teckning till oss så det hoppas jag också på :) Tyvärr får inte alla klasser priser utan bara de i 7:an, så de priser vi köpte till de andra klasserna får då användas av alla barn i de klasserna istället. Det kommer komma till användning iallafall! De ville också att vi skulle stanna på lunch på torsdag men Nicky sa att vi inte skulle hinna då vi håller på med två stora projekt på Chipangali nu (stora fågelburen och hyenorna) men att vi gärna kommer och medverkar på prisutdelningen. Så ännu en sak jag ser fram emot!

IMG_7478.JPG

IMG_7489.JPG

IMG_7480.JPG

IMG_7486.JPG

Jobbmässigt idag har jag och Sandra städat ur några utrymmen i stora fågelburen. Och vi har räddat fem sköldpaddor idag! Dock alla i dess egna bur men en höll på ramla i vattnet, en annan satt fastkilad bakom en sten med nacken helt uppböjd, två hade fastnat under en sten och en hade ramlat i vattnet och försökte ta sig upp. Ja, en ny inhägnad är påväg! Konstigt att inte vi sett det här tidigare, liksom allt detta under en och samma dag?! Men å andra sidan känner de kanske på sig att nåt är på gång när folk håller på springer där hela tiden, då den buren sitter ihop med stora fågelburen som vi håller på med nu. Huvudsaken är att de klarade sig och att de nu förhoppningsvis kommer få flytta! Vilket jag har tänkt på några veckor nu, att den bur de är i nu inte är så passande för dem.

IMG_7497.JPG

Vi fick nyss reda på att vi ska mata lamm kl 22, 01, 04, 06 och 08. För vi är 4 volontärer kort nu och andra stugan fick fågelungar nu över natten då en av dem höll på dö tidigare idag. Jippiiiii hejdå sömn och hejdå livet typ.

En skadad igelkott med jättesvullet ben har försvunnit idag! Jättekonstigt då vi har den i nursery i ett akvarium med hö så den kan omöjligt ha klättrat ut..! Men ingen vet var den har tagit vägen?! Så himla konstigt. Hoppas den hittas för det där benet är inte bra :/

Avslutningsvis vill jag tacka alla som uppvaktat mig idag! :) Kollade lite snabbt på facebook tidigare och det värmer verkligen att så många bryr sig och grattar! Tusen tack och massa varma kramar från mig! ❤️

Sandra kom med paket nu oxå! Jättefina, äkta Zimbabwiska örhängen som jag själv tittat på!

IMG_7499.JPG

IMG_7498.JPG

Middag!

IMG_7500.JPG

4 reaktioner på ”Bra dag!

  1. Wow vilken toppenfödelsedag!
    Denna kommer du aldrig att glömma!!!
    Du kommer att få massa kramar när du kommer hem!! Älskar dig!!!

  2. Va skönt att det blev en lyckad födelsedag fast jag inte kunde vara där;)
    Gud va ni gör nytta där. Jag är imponerad och stolt.

    Kram

  3. Wow vilken dag asså! Häftig känsla de måste vara att överlämna saker till de som verkligen behöver och se deras glädje och tacksamhet! Kommer ni aldrig glömma! Mkt bra jobbat tjejer! Och alla som skänkt pengar. Härligt med bra och god mat! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *