Fåraherde, kaninmamma & baby monkey!

Idag var det bara halv jobbdag och jag har för första gången varit fåraherde! Alla får (typ 40 st) skulle sprayas med loppspray och då skulle vi valla in några får i taget i en fålla. Det var lättare sagt än gjort… Vissa är jätterädda och alla är så mycket starkare än man tror! Men till slut fick vi alla. Det var ett rätt svettigt jobb..

Sen skulle vi mocka till grisarna men kom ingen vart eftersom en kanin hade fått ungar imorse. Och de hade legat utspridda i hela kaninhägnet! Men någon hade samlat ihop alla och lagt i ett bo så det va tre st. Men vem var mamman?? Det var första uppdraget – att hitta på vem som var mamma. För endagars-ungar går typ inte att flaskmata. Och alla kaniner är ju så vilda så de flydde i panik när vi skulle ta upp dem och se vem som hade svullna spenar. Plus att det började bli så outhärdligt varmt igen… Så de andades jättesnabbt. Vi hittade iallafall en som hade spenar som nånting kom ut ur (?) och den var även jättesvullen där nere, såg ut som en tumör typ?! Men tydligen var den dräktig och skulle föda när som helst, därav att det såg så konstigt ut. Så vi fick fortsätta sökandet och till slut hittade vi mamman, som plockat av sig päls under magen. Nu sitter hon med ungarna i en mindre bur där vi har mer uppsikt och den dräktiga sitter i en annan bur. Hoppas verkligen alla klarar sig! Trots paniken och värmen….

Sen hade jag och Sandra den bästa uppiften- att mata lilla bebisapan Alan! Ja bilderna talar för sig själva, finns inget att säga förutom att han är det sötaste jag sett i hela mitt liv!
IMG_6984.JPG

IMG_6987.JPG

9 reaktioner på ”Fåraherde, kaninmamma & baby monkey!

  1. Åh nu såg jag detta inlägget! Du la in det precis när jag kommenterade sist. WOW. Herregud vilka äventyr ni får vara med om! Det med hyenan, och ovädret, och spindlar och lejon och denna lilla apa! Det ser typ overkligt ut.

  2. Men åhhhh gud va söt!
    Jag är så glad för din skull, förstår hur du känner med denna lilla söta baby-apa!!
    Kram!!!

  3. Rafflande dag. Tur att du är van med kaniner. Måste vara underbart att få vara med och hjälpa djur att överleva. Den lilla apan blir nog allas gosedjur.
    Kram

  4. Så bra att vi har din blogg Malin så vi enkelt håller oss uppdaterade. Vilken go’bit Alan. Hälsa Saffran från oss så länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *