Händelserik dag

Dagen började med lite tvättning i hyddan:

IMG_6962.JPG

Och sen skulle jag och min grupp plocka sallad och ogräs till kaninerna och fåglarna. Mitt mission är att göra minst en av kaninerna tam för nu är de jätterädda. De vill ha minst en tam kanin här så barnen kan få klappa och hantera den. Jag vill även göra deras bur roligare för de har inget gräs och inte så mycket skugga… Skulle vilja planera lite gräs där och lägga massa lös jord och sand så det blir lite kullar så de kan gräva också.

IMG_6963.JPG

Det kommer åka hem tre st volontärer nästa vecka och jag önskar man kunde välja vilka…. Typ som Robinson! Tyvärr är det en tjej i min grupp jag stör mig nåt så fruktansvärt på!! Först och främst låter hon mig inte göra nånting utan tar över och gör allt själv. Plus att när hon väl låter mig göra det så är det ”städa upp här du så går jag och matar ugglan”. Och hon gör allt på sitt eget vis och tror sig veta allt bäst hela tiden och har NOLL ödmjukhet vilket är otroligt störande. Och jag kan ju inga rutiner än så jag kan ju inte direkt ta egna initiativ. Olyckligtvis kommer hon att stanna hela vår vistelse här och jag kommer nog explodera då…

Sen hände iallafall nåt intressant! En hyena hade fångats i vår fälla i Matopos-parken som vi skulle åka och kolla på och sätta på en sändare idag. För en bonde hade hotat med att skjuta den om den fortsatte äta upp hans djur men om den har ett gps-halsband skjuter folk oftast inte djuren. Dom trodde att det va en spotted hyena (såna som i Lejonkungen) som är rätt ovanliga men det var en vanlig brun hyena. De är mer lik en hund fast med randiga ben.

IMG_6969-0.JPG

IMG_6964-0.JPG

IMG_6968-0.JPG

IMG_6966-0.JPG

IMG_6973.JPG

Hur som helst, efter en lång och guppig och sövande (jag somnar så fort jag sätter mig i en bil) bilresa så kom vi fram till fällan. Vi åkte allihopa så vi var sammanlagt 17 st (i två bilar, vi satt 8 st bak i en Landrover) så alla kunde inte gå fram till buren där hyenan var. Men man hör den ändå – satan hur de låter när de är arga! Riktigt läskigt morrande. De sövde iallafall ner den så vi kunde göra vårt jobb. Tyvärr hade nån redan försökt fånga den med snara runt halsen så den hade ett öppet köttigt sår i nacken!! Och snaran satt fast i huden på halsen :( så den togs bort och sen sattes vår mega-gps på. Vilket jag tycker va lite konstigt eftersom såret inte kommer kunna läka då. Det va jätteäckligt att se det. Och även läskigt eftersom hyenan vaknade till lite ibland och försökte resa på sig..! Så ledaren sa flera gånger back off, be careful, if he bites you- it’s a proper bite. Don’t touch him så man var lite skraj måste jag säga..! Det började blåsa upp till storm också och det blev kallt. Vädret är väldigt konstigt här. Ena sekunden svettas man typ ihjäl och nästa sekund önskar man att man tog med en varmare tröja. Till slut blev vi klara iallafall och vi kunde väcka hyenan igen. Han var väldigt vinglig och groggy stackarn. Men det va ändå lite läskigt att va så himla nära ett vilt djur sådär..! Det måste ha varit ännu mer traumatiskt för honom dock. Hoppas att såret läker och att han inte blir skjuten!

IMG_6975.JPG

IMG_6978.JPG

IMG_6974.JPG

IMG_6972.JPG

IMG_6979.JPG

Sen guppade vi hem igen när det hade blivit mörkt och börjat åska och blixtra. ALLT lyser upp i blixtens sken! Från kolsvart mörker till vitt. Lite läskigt men coolt att se Zimbabwiskt oväder. Så länge halmtaket till hyddan håller…

På vägen tillbaka såg vi zebror och bufflar! Och på vägen dit såg vi en massa babianer. Så idag har jag alltså sett vilda babianer, hyena, zebror och bufflar!

IMG_6980.JPG

IMG_6981.JPG

Håll utkik här framöver för jag och Sandra kommer anordna en tävling med pris! 😉

4 reaktioner på ”Händelserik dag

  1. Häftig dag låter det som. Ni måste väl ha någon ”riktigt” gruppledare? Det är väl hen 😉 du skall lyssna på. Inte någon som tror att hon är chef. Skit i vad den där människan säger och fortsätt med det du håller på med för tillfället.
    Fina bilder som vanligt :)

  2. Spännande. Intressanta bilder som vanligt. Låt inte ”haggan” ta över dina uppgifter
    utan säg ifrån istället ”nu gör JAG det här”. Vad tycker de andra i gruppen?
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *