Onsdag (varning för lååångt inlägg!)

Svar på släktens fråga: är det ett inhängnat område?
JA, det är det. Det är inhängnat men finns en öppning för bilar och den är oftast öppen. Sen så var det ett mycket större område än jag trodde – de äger mycket mark men har inte råd att bygga ut inhängnaderna till alla djuren.

Idag var första riktiga jobbdagen! Vi är indelade i grupper och jag har ingen aning om vad jag ska göra. De andra volontärerna som varit här längre har full koll och gör gärna jobbet själv liksom. Men jag hänger efter och frågar vad jag ska göra osv men jag tänker inte röra köttet!

Vi skulle städa ur alla lejonens inhängnader idag men hann bara en, eller knappt det. Och då är vi typ 10 st plus ordinarie personal?! Det är så ostrukturerat allting och ineffektivt så jag fattar inte att nånting över huvud taget blir gjort här. Men idag skulle vi sopa ihop allt hö och lägga in nytt. Jag fick även gå ut i bushen för att hämta hö och stack mig på en tagg, ALLA buskar har taggar! Så man får se upp. Sen fanns det inte tillräckligt med sopar till alla så vi fick gå ut i bushen igen och leta efter kvistar så vi kunde göra egna sopar. Och jag vet inte hur många gånger jag har gått förbi den döda kon som ligger och jäser i solen idag! Tänk er lukten – en ko som ligger i stekande sol i 35 graders värme och ruttnar…. När vi ändå är på ämnet: en bebisuggla gillade inte det nya hästköttet som vi matade honom med så idag fick han råtta, som en arbetare dödade och skar upp. Och i lejonburen vi städade låg ett gammalt kohuvud också som jag INTE tänkte röra! Som tur var tog en arbetare bort det, när jag va i buren. Det var väldigt äckligt för jag fick panik ifall han typ skulle skoja med mig och vifta med det framför mig! Men jag märker att jag blir mer härdad – visst det är fortfarande jätteäckligt men det är inte lika förvånande längre. När jag skulle ut ur buren så stod ett lejon en decimeter ifrån mig på andra sidan nätet oxå. Det börjar man oxå vänja sig vid, att ha vilda och farliga djur så nära inpå!

Jag älskar verkligen lejonen och leoparderna! De är så perfekta! Precis som man ser på TV :) och deras blick… Bara den kan ju döda.

Lite fun facts: det finns 264 skolor i Bulawayo (!!!) och Chipangali besöker dessa skolor för att lära barnen om djuren och det ska vi också få vara med på. Och visa upp ormar, igelkottar, kameleonter och sköldpaddor. Men tyvärr dog en kameleont i dag när dom åkte iväg! Troligen pga överhettning :( dom har ju ingen AC i bilen så det blir ju fruktansvärt varmt i bakluckan framförallt.

En till sak om centret Chipangali: dom har haft noshörningar här men dom blev dödade/skjutna av tjuvjägare som vill åt deras horn!! Så vidrigt. De som jobbar här hade hört skottet på morgonen och tjuvjägarna hade skjutit ihjäl en från utsidan och de andra med bedövningspil med överdos så de förlorade 4 vuxna och en ofödd bebis! Allt för att idioter tror att hornen har nån magisk kraft som potenshöjande medel… På vissa nationalparker tar man av hornet på ett ”humant” sätt för att skydda dem från att bli dödade av tjuvjägare eller få hornet avsågat på ett brutalt sätt som gör att de lider och förblöder till döds. Och försöker man döda en noshörning i en nationalpark så blir man själv dödad om en vakt ser dig. Nu är det bufflar och åsnor och kossor och getter i den inhägnaden istället.

Nu sitter vi vid lägerelden utanför de andras stugor och ikväll åt vi middagen ute! Väldigt mysigt :) doppade även halva kroppen i den skitiga poolen men gick upp när Ellen sa att hon kände nåt runt sina ben…

Läget blir bättre och bättre iom att man vänjer sig mer vid allt. Men visst hade det varit bättre om man hade kommit förberedd.

Just det, fick en liten allergichock idag när jag sopade ut allt hö från innedelen till en leopard. Jäklar vad det dammade och jag nös som en tok och det kliade på mina eksem och i armvecken och fick svårt att andas. Så det blev en liten medicinpaus. Men snacka om värdelös volontär – kan varken hantera kött eller hö!

5 reaktioner på ”Onsdag (varning för lååångt inlägg!)

  1. Alltså Malin du är för rolig! Förstår att det är tufft och jag menar inte att du inte är seriös men ditt sätt att uttrycka dig är fantatiskt. Jag tror du gör ett grymt jobb fast det är svårt och jag är väldigt stolt över allt du klarar av. Sjukt imponerad. Puss från pulis

  2. Du får väl styra upp arbetet där :)
    Det verkar finnas att göra där iaf och avslutningen av er dag lät ju väldans trevlig!!
    Kram på er!

  3. Älskar långa inlägg!! :-) förstår att man blir härdad,för här låter ju det ofattbart att ha kohuven och döda djur omkring sig. Hoppas det känns lite bättre nu med allt. Kul att visa upp djur på skolor! :-)

  4. Du är INTE värdelös!!! De flesta skulle inte ens komma på tanken att göra det du gör. Det verkar gå bättre och bättre för varje dag. Mysig avslutning av dagen.
    Masbokramar
    Fm&Ff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *