Tisdag

Jag sov faktiskt helt okej inatt. Frös lite så jag drog den råttätna filten längre upp (obs! Har lakan emellan) och vaknade av ljudet av påfåglar och lejon som röt.

Idag har vi fått rundtur på stället och fått veta historien bakom djuren som är här. Jag nöjer mig med all info jag fått idag förutom att jag inte vet varför alla lejon är här. Ska fråga imorn. Vi har fått matat en uggleunge och en liten antilop och följt med till Bulawayo för att hämta frukt till djuren. Shit vilka vägar alltså. Det är verkligen det Afrika jag sett på TV! Med smala vägar, torrt gräs och kossor och getter vid kanten och en massa skolbarn som går barfota efter vägen… Verkligen annorlunda. Skåpbilen vi åkte med hade precis hämtat en död ko som blir mat till rovdjuren så den skulle lastas av först. Och vi fick frågan do you know how to chop a cow? Som sagt, verkligen annorlunda.

Vi har även varit på gräshoppjakt idag för kameleonterna ska ha mat. 30 st. Alltså HERREGUD vad varmt det är! 29 grader i skuggan och stekande sol. Och dom där gräshopporna var inte lätta att se plus att dom är sjukt snabba! Efter vad som kändes som en evighet hade vi samlat 30 st.

Imorgon börjar arbetet på riktigt och då är jag med en tjej från Holland och en till som jag inte vet. Då har vi hand om djurungarna och gräshoppjakt igen eftersom kameleonterna är ungar… Ska ta på mig bättre tröja imorn för idag hade jag fått fulaste linnebrännan på ryggen! Känner mig även lite uttorkad och har ont i huvet… Trots två resorb och en massa vatten.

Min hals känns tjock och jag har jätteont när jag sväljer! Känns inte som förkylningsont direkt utan med som att jag har träningsvärk i svalget och tungroten?! Plus en massa slem. Nån hobbydoktor som vet vad det kan vara? 😉

Såhär ser våra inneboende (plural) ut:

IMG_6909.JPG

Några av djuren!

IMG_6910.JPG

IMG_6911.JPG

IMG_6920.JPG

IMG_6916.JPG

IMG_6915.JPG

Så mäktiga och fina djur!

IMG_6912.JPG

En liten apa försökte ta min kamera 😉 och han tog en annan volontärs hatt och drog in den i buren! Väldigt kaxiga små apor.

IMG_6914.JPG

Finaste och största schäfern jag sett!! Han bor här på centret.
Poolen
Och gräshoppjakt

IMG_6921.JPG

IMG_6919.JPG

IMG_6913.JPG

IMG_6918.JPG

6 reaktioner på ”Tisdag

  1. Ring 1177, de där speciella numret som man kunde ringa när man va utomlands! Om du har de kvar? Annars får jag leta upp de igen om du vill?

  2. Fyfan va coolt! Det låter härligt. Gräshoppor är roliga att jaga ju 😀 fast kanske inte i 29 grader.. åh vad kul att ta hand om ungar! Lät det som att djuren som varit där blivit räddade och ska snart ut i frihet, eller är djuren som är där nu till för zoodelen?

    1. Haha näe inte så jättekul 😉
      Många djur kommer stanna kvar eftersom typ bönder har ringt hit och vill ha bort dem från sina marker och istället för att döda dem så tar man hit dem istället. Och den här zoodelen är mest till för skolklasser som kommer hit och lär sig om djuren så det är inte riktigt så kommersiellt som jag trodde :)

  3. Fantastiska bilder, som vanligt. Vi följer dig med spänning. Imponerade av ditt engagemang. ”Hobbydoktorns kommentar”: om det inte går över inom 2-3 dagar, sök läkarvård på något sätt. Kan vara halsflush och då behövs penicillin.
    Masbokramar

    1. Ja! Större än en femkrona. Och jättemånga! Tror inte dom är giftiga hehehehe men dom har nasty betar eller vad det heter hehe 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *