Problemas

Några problem jag har:

– kinesisk toalett. Jag förstår inte! Om man ändå är igång och bygger om från att toaletten är bara en ränna i marken, varför gör man inte en riktig toalett istället för ett hål i marken? Och varför använder inte kineserna toapapper??? Dom lär väl också göra annat än bara kissa…

– ouppvärmda rum. Hörde talas om att rummen på pandacentret har el-täcken för att det inte finns värme i rummet. Nu har jag precis lärt mig hur man får på värmen i det här rummet för innan var det så himla rått och kallt och kom man utanför täcket med nån kroppsdel under natten frös det till is typ.

– sichuan maten = kryddstark så att man brinner upp, på riktigt. Läpparna och hela munnen blir helt bedövade så att det till slut gör ont att äta och dricka. Men på det sättet bedövas även hungern så även fast man är vrålhungrig innan maten så räcker det att äta lite pga att det är så oerhört starkt. Det är en speciell krydda som dom använder här i Sichuan som är känd för att vara stark. I början tänker man okej det här var inte så farligt men sen när man andas ut är det som att sprut eld.

– vegetarian = äter inte kött. Nu på restaurangen serverades tofugratäng typ med små bitar av fläsk. Med förklaringen ”det är ju bara lite”. Som tur är har jag modiga vegetarianer med mig som får testa först haha. Dom förstår liksom inte. Men min lapp har hittills funkar iaf!

5 reaktioner på ”Problemas

  1. Det är så roligt att läsa hur det går för dig fortsätt uppdatera mycket! det blir nog bra med maten snart vill du bara ha stark mat 😉 hoppas också att de andra problemen löser sig. Kram Matilda, Daniel & Amanda

  2. Du ska inte se det som problem utan som möjligheter.

    Efter den här resan:

    Kommer du att bli en hejare på att pricka rätt.

    Du kommer att uppskatta svensk mat mycket mer.

    Du kommer kunna spruta eld.

    och om kvällen blir för kall så får du sno med dig en panda till sängen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *