Rundtur

Idag har vi gått runt i stan och trafiken är som i alla storstäder heeeelt galen. Bilar och mopeder som tutar hela tiden och en massa ljud. Det är svårt att förstå att jag verkligen är i Kina! Bara med folk jag inte känner men hela volontärgruppen är supertrevliga. Det är en till kille från sverige, ett äldre par från israel, två australienska tjejer, en från kanada, två från shanghai, en från belgien, en schweizare och en spansk tjej. Så det är en härlig mix! Och alla ska till pandacentret, där det redan är ungefär 15 andra volontärer.

Dagen började med brunch på ett ställe som inte var av svensk kvalitet men det är väl en del av charmen. Första gången jag äter spinatdumplings till frukost..! Doppade i nån sås som man gjorde själv av vitlök, soja och stark sås – allt som är bra för känsliga magar haha… Men jag blev lättad av att det är tre till vetegarianer (varav två som jag bor med visade det sig!) och en vegan i gruppen så det är skönt. Fick en släng av migrän efter brunchen men tog en kroatisk dundertablett så det blev inte så farligt.

Sen har vi kollat på gator och shoppat lite, en kinesisk prydnadsdocka köpte jag till mig själv för 48 yuan (ca 50kr) som säkert skulle ha kostat över 100 kr MINST hemma. Och en kille ställde sig och tog kort på mig så jag posade asian-style med ✌ victorytecknet haha. Sen var det en till som tog smygkort tror jag. Det är såhär det känns att vara känd alltså, folk som stirrar och vill ta kort 😉

Nu är vi tillbaka på rummet och ska ha välkomstmiddag snart. Apropå det, jag börjar behärska att äta med pinnar nu! Jag blev ju liksom tvingad igår ensam på restaurangen… Och idag åt jag nudelsoppa (!!!) och torkad tofu med pinnar. Det gick bra men det är så starkt så det bränner i munnen och läpparna! I slutet var jag helt bedövad så jag kunde inte äta mer… Mn antar att man vänjer sig :)

Hela volontärgänget!
20131104-173805.jpg

Kontaktannonser i en park! Helt fullt av dom!
20131104-174040.jpg

Typisk Kina!
20131104-174327.jpg

20131104-174316.jpg

20131104-174322.jpg

20131104-174305.jpg

3 reaktioner på ”Rundtur

  1. Va kul att du trivs. Perfekt med en spansk tjej, så du får öva lite spanska;-). Det verkar ju kul det där, Hmm man kanske skulle sälja cykeln och färga håret rött och dra till Kina;-) . Kram Pappa.

  2. Vilket härligt gäng ni verkar vara!
    Låter som du har det kanon och vilka fina bilder!
    Ser fram emot rapport från Panda centret.
    Love you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *