Bussresa

Hade nog min drömrikaste natt nånsin inatt! Bland annat drömde jag att Alan inte alls var död för jag var och kollade på honom i hans lilla bur och då vaknade han! Plus att han hade blivit större. Så synd att det inte var sant :(

Men roliga nyheter: kaninmamman tar hand om sina tre ungar och jag har sett dem dia också! Ser jättekul ut när en liten minikanin (som påminner lite om en flodhäst) sprattlar med sina små ben under magen på mammakanin. Och inatt födde den dräktiga honan sina ungar! Vi vet inte hur många det är än. Men jag ska ta reda på det. Och jag ska kämpa för kaninerna så att det blir på mitt sätt, som t ex att mammorna måste få nåt att hoppa upp på för att kunna komma ifrån ungarna när dom blir för jobbiga. Och såklart att dom får större bur. Nu är dom i ganska små burar för att vi ska ha uppsikt över de båda familjerna.

Bussresan till Vic Falls var väl ingen fröjd. Det utlovades AC, toalett och internet bland annat. Det lät ju som en ganska behaglig resa på förhand! Men så gör sig Afrika påmint och såklart finns det inget internet (vad trodde jag liksom), ingen AC (skojar inte att det säkert var 35 grader i bussen! Fick lite panik eftersom resan va 6 timmar lång och när man håller på svettas ihjäl annars kan man ju oftast söka sig till nåt svalare men i en buss – nej) Toalett fanns men där var det lätt 50 grader varmt, ingen lampa, inget papper, inget vatten i kranen (eller toan) och jag brände mig seriöst när jag nuddade toalettringen! Så det blev ett benpass där inne på toan när bussen skumpade fram eftersom jag varken kunde eller ville sätta mig på toan.

Vi stannade på Hwange safari lodge som är ett hotell som gjorde verkligen skäl för sitt namn! Googla! På baksidan av hotellet fanns pool (utan grönt vatten!) och man hade utsikt över heeeela savannen! Det var fullt med djur där vid vattenhålet. De hade en stor tavla där man kryssade i vilka djur man har sett och vilken dag. Det rör sig både om elefanter och lejon! Så fruktansvärt coolt. Måste bo på det hotellet nån gång. På vägen därifrån såg vi även vilda makaker och en elefanthjord som gick över vägen! Asså jag tycker det är skitcoolt att se en älg i skogen hemma liksom. Att se den här typen av vilda djur i Afrika är ju verkligen en dröm för mig!

Väl framme i Vic Falls (som faktiskt är en civiliserad stad!) så möttes vi av taxichaufförer mitt framför näsan när vi steg av bussen. Vi hade förbeställt taxi och stannade till på Pizza Inn för middag. Så fort vi hoppade ur taxin blev vi erbjudna cannabis. Mycket nya intryck som sagt.

Väl framme på backpacker lodgen är internet sämst och stängs av och på lite som det vill. Otroligt frustrerande! Är nära upplösningstillstånd i skrivande stund för det funkade i typ en halvtimme innan det la av.

Imornbitti ska vi på sunrise safari på elefanter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *