Fredag

Puh vilken jobbig dag! Har städat lejoninhägnad sedan kl 8 imorse! Skyfflat upp gammalt hö och kört med skottkärran till soptippen säkert 20 gånger. Och det är kanske 100 meter enkel väg. Och lägg på 40 graders stekande sol. Och kadaver-odören.

Just som jag trodde att jag sett det äckligaste och känt den värsta lukten (uppsvällt, ruttet ko-kadaver som pyr i värmen) så kommer det en död åsna istället. Och kan nu konstatera att uppsvällda åsneinälvor som ruttnar och småbrinner både ser vidrigare ut och luktar mer illa än ko-kadavren. Alltså tarmarna och lungorna är som svällande ballonger! Dom kommer sprängas och jag vill INTE vara där då. Alltså man fattar inte hur äckliga saker kan vara förrän man ser det. Och nu har jag sett det. Men lukten är faktiskt värst! Den odören är inte av denna värld och typ bajs luktar gott i jämförelse. Nog om detta nu.

Som sagt allt jag gjort idag med min grupp är att städa inhägnaden till lejonhanegruppen på 5 lejon och vi är fortfarande inte klara. Och då är det inte ens en så stor inhängnad som jag skulle vilja att dom hade. Men i ärlighetens namn tror jag inte att lejonen bryr sig om vi har tagit bort varenda litet halmstrå. För i det vilda har de ju inte ens halm på marken! Och marken i deras inhägnad är ju riktig mark så jag fattar inte riktigt…. Medan vi städar en inhägnad så är ju såklart inte lejonen där utan de är i ett hägn bredvid. Sandra hade stått med ryggen mot lejonen och skottat varpå lejonhannen ( alltså de är så stora!! En når lätt lika högt som min axel med huvudet) reser sig up på två ben mot gallret och ryter! Då är man inte så kaxig… Jag försöker undvika att vända ryggen till hela tiden för det är så de attackerar. När bytet inte har ögonen på dem.

Nu kommer lite bilder!

Såhär sover vi!

IMG_6945.JPG

Mitt visum. Är tydligen från schweiz och ska stanna i 30 dagar. Får se hur det blir när jag ska ut härifrån…

IMG_6946.JPG

Såhär ser man ut efter en halv dags arbete. Nej tyvärr är det inte solbränna utan lort.

IMG_6947-0.JPG

Är så fascinerad av lejonens tänder, tassar, ögon – allt! Så otroligt mäktiga. Leoparder är också väldigt mäktiga och fina djur.

IMG_6951-0.JPG

IMG_6950-0.JPG

Det här är Nkulo som är en”unge” på 18 månader. Man får gå in till honom men med en skötare. Vet inte om jag vågar med tanke på att jag är livrädd för katter…

IMG_6948-0.JPG

Skulle också vilja ta en paus på dagarna som lejonen:

IMG_6949-0.JPG

Det kom in ett nytt djur idag! Den här lilla lilla bebisapan! Den är troligen bara en vecka gammal och det är alldeles för tidigt att lämna mamman då. Det var nån som hade sett nån på gatan som försökte sälja den lilla (som husdjur) så den här mannen köpte den för att lämna in den här. Den skulle troligen inte klara sig i en familj eftersom den behöver matas varannan timme och ska ju inte hållas som husdjur alls eftersom den är vild. Här kommer den få leva så naturligt som möjligt iallafall!

IMG_6952.JPG

8 reaktioner på ”Fredag

  1. Vilka bilder, otroligt bra. Leopardens blick säger allt: Keep away, här är det jag som bestämmer. Häftigt!
    Kram

  2. Men herregud WOW!! Vilka bilder du tar! Leopardbilden är ju helt magisk! Å lilla apan!! Har du fått hålla i den? Om de inte nu var du på bilden. Det är så kul att läsa om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *