Strömlöst

Vi har strömlöst här, sedan 5 imorse vilket är typ 8 timmar så jag publicerar detta när strömmen är tillbaka.. Men som tur är fick vi mat ändå för dom har gasolspis, annars hade det blivit jobbigt. Inga lampor funkar, så imorse i korridoren var det kolsvart, inget varmvatten, inget WiFi, ingen värmemadrass…. Suck. Det blir bara värre och värre haha! Vi sa redan för nån dag sen att det här är nästan som Robinson med intriger, lite mat, hitta en varm plats att sova på osv, och nu finns ingen ström! Min mobil är död också.

För att ni ska förstå hur kallt och fuktigt det är ska jag berätta att jag handtvättade mina strumpor i förrgår och idag är dom torra, det tog alltså två dygn. Och då har dom hängt i badrummet med alla fläktar på. Och varje morgon när vi vaknar så rinner det vatten på fönstren och det försvinner aldrig. På kvällarna när man ska sova och ligger på sidan på kudden och andas så blir kudden blöt. När vi äter nere i lobbyn och andas så ångar det från munnen. Inomhus! Igår satt alla med jackor och huvor och åt. Borden är av glas och har alltid en hinna av kondens. Att duscha är ett väldigt jobbigt projekt, för det första tar det 10 min innan vattnet blir LJUMMET och tills dess står man och skakar på det iskalla golvet och provar vattnet på fötterna om det är varmt än. Så till slut känns vattnet varmt men duschar man upp på benen så märker man att det fortfarande är iskallt och att det är kroppen som är nerkyld. Fuktighet och kyla har fått helt nya innebörder här ska jag säga. Det vore okej om det var såhär UTOMHUS men inomhus gör att allt faktiskt blir mycket jobbigare. Om man bara hade hotellet som en plats där man kunde fly kylan så vore det ju helt okej. Men när man typ bävar för att gå IN så känns det inte så bra…

Imorse regnade det dessutom. Och Yuan Yuan ville inte gå ut efter matningen så vi kunde inte städa hans innebur på jättelänge. Sen ville inte Shuqin komma in till maten för bambu var mycket godare men till slut kom hon, efter att skötaren GICK IN i inhängnaden..! Jag matade henne med en väldigt liten brödbit och när man ger mindre bitar tar dom den med tungan istället för tänderna! Det är väldigt fascinerande att de vet att man ska ta försiktigt. Det var ett wow-moment.

Sen träffade jag en man som ville visa en bild på sin kamera på en panda och hennes bebis!!! Och jag försökte fråga vart det var och han pekade bortåt. Sen undrade jag om jag också kunde få se och han sa att jag skulle fråga min pandakeeper. Yeah right. Jag var tvungen att ropa dit Magnus och Patricia så dom fick se bilderna också och han berättade att han var kompis sen 15 år tillbaka med pandakeepern som lät honom gå in… Så det är den vägen man måste gå, om 15 år I’m back!

Vår original pandakeeper har inte varit här på två dagar nu och vi gillar han mer än vikarien. För han säger ingenting och typ bara väntar på att vi ska bli klara. Men våran riktiga, han visar oss bilder på pandorna på sin telefon och visar ”tricks” som dom kan göra och är verkligen genuint intresserad av dom. Men för den andra är det bara ett jobb och vi är väl mest en börda. Hoppas att den riktiga är tillbaka imorgon.

Men nu – GE OSS STRÖM!!!!!

3 reaktioner på ”Strömlöst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *