Mot Kapstaden!

Planet gick 13:10 idag, inte 11:10 men som sagt ville vi inte chansa eftersom kundtjänst inte hade svarat vilken tid som gällde. Så vi hade lite tid över på flygplatsen på Zanzibar. Men hör och häpna – det fanns fritt wifi!! Så det fanns att göra. Ute spöregnade det och åskade lite. Vi har haft enorm tur med vädret alltså! Sol varenda dag! För regn är tydligen ganska vanligt på Zanzibar under hela året.

Jag gjorde av med mina sista pengar också, lite mer presenter 😉 jag tömde verkligen plånkan på mina sista dollar och shilling. Bra planerat av mig haha. Var tvungen att köpa en sarong med texten ”hakuna matata zanzibar” för det är ju bara hakuna matata som gäller där 😉

Som vanligt när man reser i Afrika måste man hålla på krångla med formulär för inresa och grejer. Såååå drygt och onödigt och tidskrävande!

Maten på planet mellan Dar es Salaam och Jo-burg var typ en välsignelse efter ca 6 timmar med tom mage. Jag hade visst glömt att beställa specialkost men South African Airlines verkar alltid ha veg alternativ och det var tofu!!!! I en sås med majs och spenat med ris. Mums! Jag och Sandra fick inte sitta bredvid varann på den flygningen tyvärr. Jag satt mitt emellan en kille och en gubbe som var tre gånger så stor som mig som jag fick klättra över när jag skulle på toa. Och framför mig satt en karl på 2 meter så jag inte såg ett skit av TV-skärmen. Men jag hade gott om utrymme för benen iallafall för jag satt vid nödutgången.

Landningen var inte en fröjd för dom hade sagt att det var oväder och kunde bli lite skakigt. Och det var bara förnamnet..! Folk skrek liksom. Första gången det skakade råkade jag slå till killen på handen när jag kastade mig på armstödet. Andra gången såg jag mina ben flyga upp och då brast jag i storgråt och skakade i hela kroppen så den stora gubben erbjöd mig att hålla i honom – vilket jag gärna gjorde! Så jag satt och blåhöll honom med ena handen och torkade tårar med den andra. Shit pommes frites vilket helvete det var!!! Har aldrig varit med om liknande faktiskt och inte Sandra heller. Det var fruktansvärt. Och man såg blixtarna utanför fönstret och jag fick ju totalpanik (värre än delfinturen!) och typ dödsångest. Usch vad liten man känner sig i ett sånt läge. Hur som helst så landade vi safe och dom sa i högtalaren ”we trust you have enjoyed your flight with us” varpå gubben började skratta och jag tittade på honom och så skrattade vi tillsammans. Vilken tur att det finns såna människor, som ställer upp när man är i nöd! Nu var jag väl inte så mycket i nöd men jag var ju livrädd och det var faktiskt skönt att hålla i någon, även om det råkade vara en vilt främmande stor karl.

Väl framme i Joburg blev det shopping som vanligt 😉

Sen poppade jag julmusik på planet till Kapstaden som var en timme försenat.

Nu har vi kommit fram till stället här i fish hoek och det är julpyntat och allt! Det är ett svenskt par som äger det.

En reaktion på ”Mot Kapstaden!

  1. Fy vilken resa! Vilken tur att du fick hålla handen på någon när du var rädd!!
    Wow va häftigt med julpyntet, då får ni lite stämning tills ni kommer hem !
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *