Första dan i Kapstan!

Utsikten från rummet:

IMG_1103.JPG

Utsikten från allmänna balkongen:

IMG_1104.JPG

Första dagen i Kapstaden avklarad! Vi åt världens godaste frukost innehållande gröt, yoghurt, rostat bröd med avocado (!!!), ruccola och tomat, juice och färsk frukt (ananas, jordgubbar och melon) och pratade med ägarna och de andra två gästerna, också ett äldre par. Vår plan idag var att åka till Table mountain och vi åkte på vägar med enorm utsikt! Väldigt fint var det och påminner lite om Kroatien med alla berg och vattnet. Känns definitivt inte som Afrika längre! Kapstaden är väldigt europeiskt.

IMG_1106.JPG

IMG_1108.JPG

IMG_1107.JPG

IMG_1109.JPG

Man brukar kunna se knölvalar här också nät det är säsong!

IMG_1111.JPG

IMG_1112.JPG

IMG_1110.JPG

I havet utanför vårt hotell finns det vithajar och attacker har förekommit. Det sitter hajvaktare på bergen så de ser om det finns haj i vattnet och sätter då upp en färgad flagga beroende på om de sett dem eller inte. Och det finns även ett hajnät ute i vattnet för att förhindra att de kommer in så långt på stranden. Liksom va?! Här är det liksom helt andra saker man ska vara rädd för jämfört med hemma. Hajar när man badar liksom.

Iallafall så anlände vi till berget och det var rätt behaglig temperatur. Vi åkte linbana upp till toppen och jäklar vad det blåste där! Man frös till och med. Men det var en fantastisk utsikt! Och det spelar ingen roll vilka bilder jag visar eller vad jag skriver för inget kommer göra verkligheten rättvisa. Lika vägarna vi åkte på idag med utsikt över Atlanten – det måste upplevas!

IMG_1116.JPG

IMG_1114.JPG

IMG_1115.JPG

IMG_1113.JPG

IMG_1117.JPG

Lite fågelskådning:

IMG_1118.JPG

Och det här djuret vet jag inte vad det är men dom är jättesöta och vi såg många ungar!

IMG_1120.JPG

Det var lite fjälluft där uppe! Och kallt som i fjällen 😉 men man fattar inte hur högt det är! Helt galet. 1085 meter över havet är högt alltså.

IMG_1123.JPG

IMG_1119.JPG

IMG_1121.JPG

IMG_1122.JPG

Finn ett fel 😉

IMG_1124.JPG

Vi åt lite chips däruppe och en våffla också. Helt klart sevärt!

IMG_1126.JPG

IMG_1127.JPG

IMG_1125.JPG

Sen åkte vi ner och tog en taxi ner till Waterfront för lunch och shopping! Och satan vilken shopping… Pengarna bara rullar när det är så sjukt billigt! Skulle behöva en till väska… Vi hittade typ ett Naturkompaniet fast jättebilligt! Även om det hade stått SEK efter hade det varit billigt men nu är det ju rand! Vilket är ”typ hälften plus lite till” som är mitt räknesätt 😉 jag härmar Sandra med typ allt hon köper, haha. En t-shirt med texten ”keep the rhinos alive”, ett jättefint silverhalsband med afrika-berlock och även ett klockhalsband med afrika. Ville även ha en plånka hon hittade men hejdade mig 😉

IMG_1129.JPG

IMG_1130.JPG

IMG_1128.JPG
Kul med julpynt här med! Sen mötte vi upp paret och tog taxi tillbaka och åt kinamat. Vi var tvungna att äta innan kl 20 för sen skulle strömmen stängas av. För så funkar det på många ställen i Afrika – staten stänger av strömmen då och då för att spara pengar. Men som tur var har vi fortfarande ström!

Imorgon ska vi upp skiiiittidigt för att åka på safari i Inverdoorn! Ser fram emot det! Inte att gå upp tidigt men att förhoppningsvis få se geparder!!!!!!!

9 reaktioner på ”Första dan i Kapstan!

  1. HEEJ!! gud va coolt det ser ut allting!! Helt sjukt att du är där borta i afrika :O hoppas du har det jättebra!! går in här ibland men ska sätta mig ner och läsa varenda inlägg någon dag när jag har tid :) BRA BLOGG BRA UPPDATERING!!! vet du!?!? jag kommer hem tidigt från norge, redan den 10dec landar jag i sverige, som du va?? 😀 wohooo, då hinner vi fira mycket jul!! jag och caroline har pratat om att vi ska hyra gäveränges gympasal någon helg innan jul och ha massa aktiviteter där (typ volleyboll, basket, HINDERBANA) för det kostar typ 30kr/timme haha 😀 så nu ska familjerna prata med varandra så vi kan göra det tillsammans när alla kan :) Sen kanske lite julbak också någon dag?? ;)))) oooh, så kul med julen!! idag var det första avsnittet av julkalendern och den verkar faktiskt ganska bra?? hmmm men bästa kommer bli när vi gör våran idé som vi kom på i Bremen ;D jag har ny blogg nu också som jag kommenterar med! :) men njuuut av tiden i afrika nu för sen kommer du hem till vintern i sveadala :) vi ses då!!! hoppas du fick se geparder :) KRAM KRAM KRAM

  2. Vilka bilder!, ser sjukt fint ut. Måste nog åka ner och cykla Kapstaden Cape Argus någon gång. Hoppas att ni har tur i morgon. Ser fram emot lite bilder därifrån.

  3. Asså shit vilka bilder!!!!!! :) sååå otroligt underbart vackert ju! Vill oxå se nå annat än, obo-gävle-norrsundet… känns som de börjar bli dags för de nu… tänk på de i sommar när du badar i masbo, där slipper du oroa dig för great white utan bara småfisk.. 😉 du får sätta in de i ett sådant perspektiv när du ska bada hemma 😉 annars hjälper jag dig med kbt ;p

    Härligt mee billig shopping!!!! :) hoppas du hittar mkt fina julklappar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *