Tillbaka på Paje

Vår skjuts var sen imorse (vem är förvånad? TIA!) men det var hakuna matata och vi hann med båten ändå. Och vi fick även biljetter utan problem och inte tusan var båten full eller! Det är alltid kaos i hamnerna tydligen och även här. Proppat med folk och där ska man tränga sig fram bland allt och alla. Men båten åkte inte förrän 8 ändå så det var ju lugnt…

En av alla trevliga saker med att vara på semester är att mina naglar växer som ogräs! Dom är jättefina utan att jag behöver göra nåt. Men nåt som inte är så trevligt är att även finnarna i ansiktet växer som ogräs… Det började när jag köpte spf 30 här… Har nog aldrig varit så finnig som nu. Ska köra med 15 resten av tiden för min 20 är för fet.

Nu har vi inte haft smink på över en månad! Under resan har vi sminkat oss endast en gång och det var i Victoria Falls andra helgen i Zimbabwe. Så här är vi natural beauties 😉 Minn hår verkar ha växt också men det mår nog inte så bra av saltvattnet och värmen… Som kompensation har jag inte fixat eller plattat det heller sen Vic Falls. Det var en liten skönhetsuppdatering i brist på annat 😉

Iallafall, vårt rum på Pemba Island hade AC!!!! Ja det är förvånande för inget annat rum på de ställen vi varit på på den här resan har haft det. Bara fläkt. Och det blir ju extra roligt när strömavbrott är ett vanligt inslag i Afrika…. Här vi bor nu på Kilima Kidogo är nog varmast. Det slår liksom emot en när man kommer in i rummet. Det var tvärtom nu på Pemba – det blev KALLT när vi gick in på rummet! Om jag ska utvärdera alla sängar så vinner nog säng nummer två på Chipangali, alltså den i ”lyxstugan” med toalett. Den var riktigt gosig! Och man kunde breda ut sig. Och OM det var kallt kunde man ta tjocka filten så blev det varmt igen. TV har vi aldrig haft, förutom på Pemba. Där funkade en kanal med nyheter på swahili. När vi väl haft lyx med badrum på rummet (stuga 2 på Chipangali, Domokuchu, här och Pemba) så är det antingen ingen dörr till toan utan helt öppet med bara en vägg som skiljer eller om det väl finns dörr så funkar inte lampan därinne så man får ha dörren öppen likförbannat 😉 Men där var faktiskt Domokuchu felfritt – det var ett stort badrum med dörr och lampa! Jag kommer nog kunna bo var som helst efter det här för nu är man van att bo utan AC, toalett, wifi och TV!

Ikväll var vi på barbeque igen fast oanmälda, oops..! Men vi fick äta ändå! Och träffade en tjej från Danmark :)

God Pina colada!

IMG_7823.JPG

Utsikt idag under min palm:

IMG_7822.JPG

4 reaktioner på ”Tillbaka på Paje

  1. Snigg klänning! :) skönhetsuppdatering från mig: blekt utväxten och klippt lugg, plattar dessvärre håret varje dag! Har inte så mkt finnar, tack o lov ! Bara en som är dryg! Var på chic på ansiktsbehandling igår så nu har jag ingen foundation så är oxå typ nästan natural 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *