Familjens djur

En liten presentation av husdjuren som familjen på Chipangali har!

Tippy

IMG_7689.JPG
En 7-årik tik som jag var lite rädd för i början! Hon morrade så mycket men i efterhand har jag förstått att det var pga de andra hundarna. Hon är ledaren av dem. Hon är rätt kelsjuk när man väl börjar mysa med henne! I början hade hon en stor gps-sändare på sig som nu är på en leopard i Matopos. Fattade aldrig varför de var på hundarna under tiden så hon var väldigt glad när hon blev av med den stora tunga grejen! Vet inte riktigt vad hon är för ras, det måste vara nån blandning. Väldigt fin är hon iallafall!

Ringo

IMG_7688.JPG

IMG_7234.JPG
Han MÅSTE vara hälften lejon!! Så stor som han är. Närå, han är hälften schäfer (Bicky) och hälften ridgeback. Han ser gammal ut men är typ 3-4 år. Han brukar inte vilja kela så mycket, inte med mig iallafall. Däremot så gillar han att gå under folks ben! Som tur är gjorde han aldrig det på mig för då hade jag ramlat.

Bicky & Luna

IMG_7225.JPG

IMG_7226.JPG
Bicky är schäfern och hon är mamma till Ringo. Hon är typ 5 år. Hon ser också äldre ut men det är nog för hon är lite tjock och ruffsig för hon gillar inte att bli borstad. Luna är volontärhunden, en glad liten jack russel som följer med alla överallt! Hon är en riktig knähund och älskar att bli kelad med och alla älskar henne tillbaka.

Alla hundar brukar köra kapplöpning in på centret från huset om nån öppnar grinden. Då är det bara att stay back annars blir man översprungen. De får egentligen inte vara där för de brukar provocera vissa av djuren, särskilt lejonen. Men de brukar vara med inne hos Nkulu ibland, Luna brukar ju få vara där inne ensam till och med! En till sak om alla hundar är att de äter ALLT. De brukar få hela kycklingar, samma som lejonen, och det enda som blir kvar är fjädrarna. De äter benen också så ibland när vi åt nere vid huset så åt hundarna med vilket inte var en så trevlig syn när man åt… Knakande ben och grejer.

IMG_7328.JPG
Vet inte hur många katter de har, har sett tre iallafall varav en tog vi med oss till Matopos som skulle få flytta till farmen där. Den här på bilden är blind på ena ögat och är en av de få katter jag vågat klappa! Det måste vara paradiset för dem där med alla råttor, ödlor och grodor att jaga!

2 reaktioner på ”Familjens djur

  1. Hej!!

    Jag hänger iiinte med riktigt. Skulle ni till Kapstan och Johannesburg? Eller vart är det där Chipkangali nånstan? :-)

    1. Haha hej Paula! Vi ska till Kapstan, den 30e :) vi skulle ha åkt till jo-burg imorn men vi stannar en vecka till på zanzibar istället :) chipangali är där vi var i zimbabwe, gjorde en liten tillbakablick typ 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *