”Simma med delfiner”

Dagen började tidigt! Redan halv 8 var vi uppe och åt frukost och vår skjuts var här före utsatt tid! Whaaat?! Vi och paret i grannbungalowen åkte iväg till Kizimkaza för att simma med delfiner!

Vet inte riktigt om jag kan kalla det ”simma med delfiner”…. Allt gick väldigt snabbt och vi fick ingen direkt information om nånting utan det var bara att sätta sig i båten och åka ut. Efter ca en kvart såg vi massa delfiner simma på ytan!! Jag fick såna rysningar – vilda delfiner! Vi släppte av några fiskare med harpun och snorkel i vattnet innan vi blev tillsagda att hoppa i vattnet. Jaha?! Det var värsta stressen och dom på båten ba hurry hurry, jump! Och där hade vi inte ens fått på oss snorkeln eller masken! Simfötterna var på iallafall. Paret hade redan hoppat i och kommit upp igen innan vi hann hoppa i första gången. Men båda vi var lite panikslagna för det är typ första gången vi snorklar plus att jag har fiskfobi och tycker djupt vatten är obehagligt och Sandra är rädd för hajar och tycker även hon inte om djupt vatten. Och där blir vi typ hetsade att hoppa i! Till slut hoppade vi i iallafall men INTE baklänges som alla andra gjorde..! Och alla ba skrek look down look down!! Over here! Look down! Jag hade ju inte tid att kolla på några delfiner vid det laget för jag kämpade för fullt med min andning som var något panikslagen. Och dom där jävla simfötterna!! Vi kom ingenstans med dom och det gjorde bara saker värre. När jag väl tittade ner under vattnet så var allt bara blått. Man såg ingenting förutom blått..! Alltså min panik då…. Visst jag såg inga fiskar men satan vad djupt det var! Såg inte botten trots att det var kristallklart vatten. Hur som helst så hoppade vi upp i båten igen och följde efter delfinerna som lugnt simmade vidare. Men shit vad snabba dom är! Så vi hoppade i igen utan simfötter och paniken fortsatte ”madame! Over here! Look down!!” Och då såg vi dom!! Rakt under oss var några stycken. Försökte ta bilder med undervattenskameran men det blev skitdåligt och man ser dem knappt. Jag var ju så fruktansvärt rädd också och kunde inte fokusera på kameran då. Men iallafall – jag har sett vilda delfiner och varit kanske 10 meter ifrån!!!! Det är coolt. Men synd att upplevelsen var så stressig och hetsig. Liksom från noll till hundra på en gång! Ingen mjukstart med snorkling vid stranden utan direkt ut på bråddjupet. När paret kom upp hade de nästan kunnat klappa dem och sett två ungar! Åh jag önskar jag också hade sett dem och var så nära att man kunde ha klappat. Men man har ju inte en chans att simma ikapp, varken med eller utan simfötter.

Vi åkte vidare till lite grundare vatten med koraller och där skulle vi snorkla. Panikattack nummer två. Jag tittade ner under vattnet och så är där en randig fisk jättenära! Samma närgångna som i Egypten tror jag. Så jag tog av mig min snorkel och simmade ovanför vattnet istället för det man inte ser mår man inte illa av. Undrar hur knäpp alla tyckte jag var som inte tittade under vattnet istället? Jag tänkte att jag skulle simma tillbaka till båten men när jag såg hur långt borta den var så bestämde jag mig för att ge det ett försök till att titta under vattnet. Så jag tog Sandras hand och tittade! Det var många fiskar som var rätt nära med mina mått mätt men det ÄR ju så fint och häftigt under vattnet! Dock hade jag fortfarande svårt att andas normalt men det gick bättre än vid delfinerna iallafall. Tyvärr tog min rygg ännu mer stryk i solen för nu har jag vattenblåsor överallt och har börjat flagna..! PANIK.

IMG_7695.JPG

IMG_7696.JPG

IMG_7698.JPG

IMG_7697.JPG

IMG_7699.JPG

IMG_7700.JPG

Efter snorklingen åkte vi tillbaka och vi åt en tidig lunch och la oss vid poolen på grannhotellet. Havet har fått sin beskärda del idag..! Så vi har bara chillat idag och ojat oss över att vi redan börjat flagna :(

Vi tog oss bort till supermarketen längre bort på stranden också som verkligen behöver påfyllning!! Typ inga chips, dåligt med solkräm, inga duschartiklar, bara varm (smält) choklad… Inge Ugglebo här inte! Synd för man vill ju verkligen ha chips på semestern – Lay’s är ju givet! Men men jag fick nöja mig med nån Pringles wannabe med pizzasmak…

IMG_7702.JPG

IMG_7701.JPG

Mitt öga har börjat rinna igen för jag har fått in solkräm så det svider och rinner HELA tiden..! Fett drygt. Och det kommer hålla på i flera dagar nu för det brukar det göra. Och nu har mina solbrillor gått sönder också, eller det gjorde de första dagen…

IMG_7598.JPG

Nu är vi med grannarna på en bar och tar en drink! Vi åt middag med dom också, riktigt trevligt! De är ett par från Tyskland som tydligen rest över hela världen och som är både simmare och dykare. Snacka om att vara malplacerad idag under snorklingen… Men som sagt, mycket trevliga :)

2 reaktioner på ””Simma med delfiner”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *