20 november

Idag var det back to the beach efter vilodagen igår. Min baksida är fortfarande illröd och den har några vilodagar till på schemat innan den är back on track.

När vi gick ner på stranden efter frukost så var vattnet jättelågt! Har ingen koll på vad det beror på det där. Hur som helst så skulle vi leta på en plats utan så mycket stenar och alger. Och eftersom vattnet var så lågt så gick vi ut på en sandbank och fotade lite. Dock kom vattnet tillbaka snabbare än vi trodde så väskorna stod i vatten när vi var klara! Som tur var var hade jag bara vattenkameran i väskan och inte den vanliga..! Men det blev lite tungt med en dyngsur handduk och kläder… Det är så tyst och lugnt här så vi lyssnade på tystnaden 😉 den enda man hörde var vattnet, inte vågor utan tidvattnet. !

IMG_7651.JPG

IMG_7652.JPG

IMG_7654.JPG

IMG_7655.JPG

IMG_7660.JPG

IMG_7657.JPG

IMG_7662.JPG

IMG_7658.JPG

Så dagen har bestått av solning (med försiktighet!) och badning och att försöka bli av med beach boys och massajer som vi kallar dom som kommer och drygar med en. HAPANA ASANTE! Det betyder nej tack.

modereportage på stranden

IMG_7665.JPG

Vi åt lunch på ett superfint hotell (Kisiwa – googla!) och vi fattar inte vart alla folk är?! Det är tomt var man än äter! Och det ska ju ändå vara högsäsong nu. Hur som helst så fick vi inte bada i den folktomma poolen trots att vi åt där så vi dök ner i sanden på stranden igen.

Varsågod Ving eller Fritidsresor eller Apollo – här är ert nästa hotell!

IMG_7677.JPG

På kvällen hade vi bokat in oss på en BBQ-buffé på ett ställe i närheten med levande musik! Det var ett jättemysigt backpacker ställe med sandgolv och skön musik. Här regerar reggae! Maten var också god, första gången jag blir mätt på buffé! I vanliga fall brukar jag gå och plocka en massa olika sallader i brist på ordentlig veg mat men nu åt jag pommes, bönor i kokos-sås, grönsaker i currysås, dumplings och deras specialité-bröd. Kan konstatera att inhemsk Tanzanisk mat är tusen gånger bättre än Zimbabwisk! Eller det enda jag åt där som var lokalt var satza som var majsmoset, bara en massa klet. Här är det mycket såser med kokosmjölk och grönsaker och bönor. I like! Det var sån här mat jag förväntade mig av Zimbabwe också, för det känns så afrikansk med grytor med exotisk smak som kokos och curry och grejer. Dock gillar jag inte curry men det går i ändå. Vi drack nån drink också sen gick vi hem i sällskap av en av killarna som jobbar här. De är väldigt måna om en här och tar hand om en så det känns bra. Alla är så trevliga och snälla!

IMG_7681.JPG

IMG_7682.JPG

IMG_7679.JPG

IMG_7680.JPG

2 reaktioner på ”20 november

  1. Men oj, va vackert det är där ni är!! Å vilka fantastiska foton! Njut allt ni kan! Här hemma mörkt, ruggigt å kallt, usch! Vill oxå vara där!! Vid havet….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *