Hakuna matata

Dagens lärdom: det hjälper inte att du varit 6 veckor i Zimbabwe – du kommer se ut som en kräfta ändå om du har spf 15 när du kommer till Zanzibar.

Shiiiit vad brända vi är!!! Gör ont nu när jag sitter. Man trodde ju ändå att man kanske hade vant sig lite med solen i Zimbabwe för den sista tiden smörjde jag mig inte ens och brände mig inte. Jag var ju kritvit när vi lämnade Zim! Nu är jag röd/vitrandig. Usch vilka rookies vi är alltså. Men det har aldrig hänt förr att jag bränt mig så mycket och på så många ställen första dagen! Brukar alltid vara väldigt noga att smörja mig men här var man lite väl optimistisk. Har nu inhandlat spf 30 och 20 och after sun. Ikväll blir det kylbalsam all over!! Klagade tidigare idag på att jag är så vit och att folk kommer kliva på mig på stranden men då fick jag så jag teg – med besked!

IMG_7612.JPG

IMG_7617.JPG

IMG_7616.JPG

IMG_7615-0.JPG

Vi sov gott iallafall i vår king size bed! Åt pizza till middag igår och idag blev det pommes och club sandwich. Till frukost blev vi serverade ägg, frukt och nåt bröd på vår terass!

IMG_7607.JPG

IMG_7606.JPG

IMG_7605.JPG

Solen sken idag och det har varit riktigt varmt! Stranden precis utanför är inte så badvänlig då det är massa stenar och alger och äckel. Så vi gick en bra bit bortåt och hittade ett bättre ställe. Men vattnet är SÅ varmt! Det svalkar inte ens. När man är ovanför vattnet så fläktar det lite och när man doppar sig igen så nästan bränner det. Helt sjukt! Vi är nästan ensamma här också och det är verkligen Robinson-känsla! Men fattar inte var alla turister är?! Det är många dryga försäljare på stranden som aldrig ger sig vilket är lite jobbigt. Alla säger jambo hakuna matata hela tiden.

IMG_7608.JPG

IMG_7609.JPG

IMG_7611-1.JPG

Vi har haft lite problem med pengar eftersom vi inte har den lokala valutan shilling utan bara USD. Min valutakonverterare på mobilen funkar inte utan internet heller så vi vet inte så bra vad saker kostar. Igår kostade middagen 32 000 shilling. Man får sämre rate om man betalar med dollar också så vi måste försöka hitta en bankomat där det är säkert att ta ut pengar.

I Zimbabwe var vi tvungna att se upp för ormar, paddor och ödlor när man gick i mörkret och här får man se upp för krabbor! Vissa är skitstora! Usch. Vi såg en vild bush baby här utanför igår! Mycket större än den lilla på Chipangali :)

Nu sitter vi och väntar på mat – eggplant i kokos-sås och pommes!

Kossor på stranden

IMG_7618.JPG

4 reaktioner på ”Hakuna matata

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *