Nairobi flygplats

03:45
Kul kul nu sitter vi här på Nairobi flygplats och planet går om 4 timmar! Inte så att man är trött eller så.

Strömmen försvann vid 18-tiden i lördags och regnet öste ner hela kvällen. Jag och Sandra chansade på att vi skulle äta middag nere vid huset då eftersom de har en generator så det finns ström där. Det visade sig vara fel så vi blev dyblöta i onödan och fick gå tillbaka upp till campet. Där var det kolsvart så vi fick sitta med mobilerna och ficklamporna och lysa på maten. Till middag var det pannkakor och det var tyvärr inte så roligt som det låter. För de var stenhårda och omöjliga att skära i. Synd att ”den sista måltiden” inte blev en så rolig upplevelse. Det är svårt att vara glad när fötterna badar i skorna och byxorna genomblöta. Efteråt var det iallafall ”avskedsfest” för oss och amerikanarna. I mörkret. Vi var inte i partyrummet som vi brukar utan satt i camp kitchen med våra lampor och chips. Det var rätt mysigt ändå och vi spelade ölspel och lärde de andra lite svenska. Vissa gick och la sig tidigt eftersom det inte var så viktiga personer som skulle åka (vi) men därefter blev det bara ännu mer trevligt! Vi bestämde oss för att ta en night walk för att se giant rat som är i en bur bredvid aporna men som typ ingen har sett då den bara är aktiv på natten. Jag har aldrig fattar vad det varit för djur där men det var tydligen en jätteråtta. Och det är exakt som det låter – en skitstor råtta! Den var lika stor som en stor kanin typ. Men bra att jag nu slipper undra vad det var för djur där..! Vi hälsade även på lejonen och leoparderna. Sen var det riktigt skönt att lägga sig i en varm säng!

Idag åt vi frukost ute under tak för man ser inget inomhus när det inte finns nån ström. Sen gick vi och sa hejdå till alla djuren. Konstig känsla! Sorgligt att lämna allihop men grymt skönt att få sova ut och softa hela dagarna på Zanzibar! Vi sa hejdå till några av de anställda med och vi fick återigen beröm av ansvarig för Diana Center för vårt arbete med kaninburarna. Han var väldigt tacksam för det, så roligt att det man gör uppskattas! Åh alla är så söta och goa!

IMG_7587.JPG

Vi hade även lite saker som vi lämnade kvar, skor bland annat. Så jag hade skrivit en lapp och sa att den som vill får ta dem och om ingen vill ha dem så ge dem till Talana så kan nån annan volontär i framtiden använda dem. Andra volontärer har också lämnar kläder och skor och vi fick byxor därifrån när vi skulle släcka eld och hämta taggbuskar för vi ville inte bränna upp och förstöra våra egna. Iallafall så såg en av hembiträdena lappen när Sandra var där så hon sa att hon kunde ta dem och hon blev jätteförvånad men jätteglad! Så Sandra lämnade även sina skor till henne och hon blev så himla glad och tackade oss så mycket och kramade oss! Blev tårögd. Det där är väl skor hon aldrig skulle ha råd att köpa annars. Åh vad glad man blir av att göra andra glada!

IMG_7585-0.JPG

Jag hade bett om att få se bilder från camera traps också och skulle få göra det innan vi åkte men när vi kom ner till huset hade dom åkt därifrån?! Synd, för jag hade gärna velat se hur det ser ut. Känns lite respektlöst att säga till mig att komma ner tidigare till huset för att jag ska få se sen så har dom bara skitit i det och åkt iväg.

Vi sa hejdå till alla sen iallafall och det blev lite gråtfest. Kan inte se andra gråta! Då börjar jag automatiskt. Tråkigt att lämna Emma och Lisa. Amerikanarna åkte med samma plan som oss så vi sa hejdå till dem i Johannesburg efter att vi ätit lunch. Dom hoppas jag också att vi träffar igen!

I Johannesburg shoppade vi massa souvenirer på en jätterolig butik! Nästan bara handgjorda grejer av projekt som stödjer lokalbefolkningen på olika platser i Afrika och som även ser till att handikappade får en sysselsättning. Hade velat ha en extra ryggsäck för den butiken, ville ha typ allt! Älskar alla afrikanska mönster och färger. Köpte bland annat ett rhino-armband som stödjer bevarandet av noshörningar. När man köper souvenirer och i synnerhet här i Afrika får man se upp vad det är för material man köper så det inte är elfenben eller noshörninghorn eller nåt annat djur som är utrotningshotat.

Flygplatsen i Johannesburg är julpyntad med ljusslingor i taket och julgranar! Älskar jul! Men har fortfarande inte nån julkänsla… Brukar ju börja lyssna på julmusik den här tiden hemma annars men känns fel på en strand på Zanzibar liksom 😉

IMG_7588.JPG

IMG_7589.JPG

Min utsikt från sovplatsen på golvet i Kenya:

IMG_7590.JPG

En reaktion på ”Nairobi flygplats

  1. Om ni hittar en VS butik, shoppa loss åt mig då!!!! 😀 jobbig resdag ni verkar ha haft! Men underbart för er att ta de lite hakuna matata nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *