Pizzamåndag

Igår jobbade vi bara halvdag och vid frukosten möttes man som vanligt av att bli ifrågasatt och klagad på. Alltid lika trevligt att börja dagen så! Sen hade jag och Lisa babies hela förmiddagen inklusive gräshopporna. Tror jag slog mitt rekord igår! Tog två bjässar, så himla äckligt! Sen var det pool-mode fast i vanlig ordning gick solen i moln så fort man blir ledig. Vi kollade också lite på fotboll ute där några av de anställda spelade match. Det kom även en ny kille från Holland och det ska komma en till volontär på tisdag.

Idag var vi lediga och solen lyste med sin frånvaro. Vi hade mycket ärenden att uträtta idag och som tur var åkte ingen surpuppa med till stan. Först åkte vi till en kontorsbutik och köpte engelskaskrivböcker till alla elever på skolan (ca 200 st), matteskrivböcker till de i årskurs 4-7, färgade kritor till griffeltavlor till alla 9 lärare (plus en extra till rektorn), sudd till griffeltavlorna (fanns bara 8 st kvar tyvärr). Sen på torsdag har skolan nån form av prisutdelning där tre elever från varje klass får utmärkelse för bästa betyg så då köpte vi även priser till det! De yngsta klasserna får färgade kritor, nästa årskullar får färgpennor och de äldsta i årskurs 7 får pennskrin! De var ”dyra” (7 dollar st) och är något de aldrig skulle ha råd med annars. På köpet fick vi även stora blanka ritpapper! Efter det åkte vi till en souvenirshop och köpte massa presenter och tydligen är det en organisation för blinda och döva som tillverkar många av sakerna! Ni som får presenterna får även med ett infoblad om detta :) håll till godo, det är snart jul! 😉 Sen åkte vi till en byggaffär och köpte nät till skolan som de kan använda att sätta upp kring deras odlingar så inga kossor kommer och äter upp grödorna. Efter det åkte vi till en annan affär och köpte barnsaxar till alla elever i de yngsta klasserna (60 st) och även några tuber lim så att barnen kan pyssla. I samband med att vi handlade i mataffären till oss själva så köpte vi även saft till skolan som de kan ha på sin prisutdelning. Sammanlagt har vi handlat för 367 USD och har därmed kvar 63 dollar! Så imorgon när vi lämnar över grejerna ska vi fråga vad de behöver så kan vi fixa det också. Det funkar inte att ge pengar direkt för då kommer de försvinna till annat. Totalt hade vi 3100kr att röra oss med vilket är ca 430 dollar. Och vi har ju fått massor för de pengarna! Stort jättetack till familjerna Olsson/Strandberg, Ekström/Hagevall, Westring/Olsson, Olsson/Hansson, Lysén/Möller som sponsrat med pengar! Så himla roligt att kunna göra nånting på plats utöver själva volontärarbetet. Ser verkligen fram emot imorgon när vi ska dit och Nicky har lovat oss massor med bilder på glada barn :) Jag önskar också att man kanske kan få nån teckning som barnen ritat och som även ni kan få som tack!

När vi kom tillbaka från stan åt jag macka och även det skall ifrågasättas.
– Har du ätit macka?!
– Japp.
– Du har ju just ätit pizza!
– Och?
– …..
– Är det nåt problem med det???
– …..

Ska jag skratta eller gråta? Ska man inte få äta vad man vill här nu heller?Till skillnad från andra äter jag av mina egna saker och tar inte av andra, vilket annars hade varit anledning att klaga men nu var så inte fallet. Kan jag få sköta min kost och vad jag stoppar i mig själv tack?! Det enda jag önskar mig imorgon är att få vara i fred faktiskt. Kan jag bara få EN ENDA dag där ingen är som en extramorsa och står med pekpinne och klagar eller tillrättavisar eller ifrågasätter?! Tusen tack på förhand.

4 reaktioner på ”Pizzamåndag

  1. Ni är ju bara bäst! Herregud vad ni har fixat och handlat! Vad glada de måste bli när de får så himla mycket fina och bra grejor!
    Skit i dumma kommentarer, ignorera bara! Hoppas du får en toppendag i morgon! Massa kramar!!!

  2. Vad ni har shoppat och kul att ni fått ihop så mycket pengar! Hoppas det blir lite lilla julafton i morgon. Häftigt och spännande!

  3. Vad glada barnen ska bli efter ert uppoffrande arbete. Hoppas du får en härlig dag imorgon på din födelsedag, förhoppningsvis utan gnäll och påhopp. Skit i andra och sköt dig själv, det vet vi att du klarar av. Om vi inte hörs imorgon, så GRATTIS!!!!
    Kram

  4. STORT GRATTTIS!! Hoppas du får en superbra varm och solig dag! Och att du slipper alla klaganden för en gång skull. Kram från oss i kyliga Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *