Jobbdag

Idag har det inte hänt så mycket. Har sopat Antilope Alley med en bush broom* som sett sina bästa dagar för längesen, burit små taggiga träd till antiloperna och fåren (ja, vi har avancerat från små grenar till mindre träd. En av arbetarna sa till mig typ oj kan du verkligen bära den där? Och JA det kunde jag! Man skola icke underskatta min storlek) och hämtat rutten frukt i stan. Vi blev haffade efter lunch för att hämta frukt, till Sandras stora förtret. Senast hade hon inte en så rolig upplevelse med frukten (svarta apelsiner och annan rutten oidentifierbar frukt) då den skulle lastas på flaket på bilen med Li. Idag var det inte lika hemskt, visst det var äcklig frukt och det tog väldigt lång tid med massa väntande på massa ställen. Till och med vår arbetare tyckte det tog tid och då skall sägas att afrikanerna inte är särskilt stressade av sig..! Så vi var väl borta i typ tre timmar. Vi var även med om en minitornado. Vi satt på marken och rätt som det var blåste det upp en massa sand i en virvel men det var snabbt över. Hann tänka typ fan nu dör vi. Haha men det var bara en vindpust…

När vi skulle åka iväg startade inte bilen så vi fick skjuta på, vilket inte hjälpte. När vi kommer hem kommer man bli förvånad över att sitta i baksätet eller ens I en bil och inte på taket/flaket/bagageutrymmet. Och att sitta rätt antal passagerare och ha bälte! Och att köra på rätt sida av vägen… Och att vägarna är vägar och inte nåt annat. Farmor och farfar, Masbovägen är som rena motorvägen jämfört med vägarna här! Närå men det är ofantligt guppigt och gropigt och kantigt överallt. Trots detta blir jag akut trött så fort jag sätter mig i ett fordon här och det GÅR ju inte att sova utan stöd för nacken så jag sitter och nickar till hela tiden när vi åker nånstans.

*en kvast som man gör själv av kvistar och grenar som binds fast på en pinne. I början är de jättebra och fluffiga och effektiva med de gröna löven men när det bara är små kvistar kvar går det inte så snabbt…

Vi har fått massa nya babies! En liiiten igelkott, mer lamm, fågelungar och nån annan fågel. Ska ta bilder sen!

Har inga bilder från dagen så det blir en Zimbabweflagga

IMG_7253.JPG

En reaktion på ”Jobbdag

  1. Det verkar vara händelserika dagar för er! Här går allt sin gilla gång! Är så roligt att läsa bloggen och du är så duktig att skriva. Puss och kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *