Spontan dag

Skrivet 12:45
Igårkväll slutade strömmen att fungera och den har fortfarande inte kommit tillbaka. Ibland stänger tydligen staten av strömmen för att spara pengar. Så det blev kolsvart igår i stugan, annars lyser det in ljus från lamporna utanför men nu var allt bara ett enda stort mörker.

Idag har vi haft babies och försökt leta på vår arbetare i Diana Center men utan att lyckas. Så idag har vi väl inte varit så produktiva.

På söndag är det tydligen nåt Funday Sunday som är nån form av mässa inne i Bulawayo där vi ska visa upp djur, om jag har förstått saken rätt. Det blir spännande.

Om mindre än två veckor fyller jag år och jag hoppas erbjudandet om att få bestämma mat står kvar för då jäklar vill jag ha grillad halloumi och champinjoner! Och pommes. Gärna beasås också men det finns nog inte här.

Skrivet 19:30
Ungefär precis efter det jag skrev tidigare kommer en annan volontär och säger att vi ska skynda oss att mata 13:00 babies för vi ska åka till buffelfarmen! Det har vi hört talas om sen vi kom hit, om nån buffelfarm och att det ska hit bufflar så småningom. Vid halv 2 åkte vi iväg i landrovern. Först till bankomaten som var avstängd pga ombyggnad, då åkte vi till en annan bank. Sen skulle vi köpa foder till bufflarna och det var tydligen slut och kommer inte em igen förrän januari. Tillbaka till banken för att höra med ledningen vad göra, tillbaka till foderaffären och lasta in annat foder, typ bomullsplantor. 7-8 säckar á 50kg, plus fyra volontärer och en jättelång arbetare. Jag som trodde den där landrovern inte kunde bli mer obekväm. Det var inte den bekvämaste resan jag gjort. Jag halvlåg på sidan och typ kramade en av säckarna, försökte sova lite. Men när vi kom in på skogsvägarna var det bara att glömma.
Här satt/låg vi:

IMG_7332.JPG

Den här farmen låg en bit bort och vi såg giraffer, gnuer, zebror och bockar på vägen dit! Det gjorde hela resan värt besväret. Såg även fram emot att de bufflarna men dom såg ju ut som vanliga kossor? Men det är nog för att de är unga än. De var söta iaf och nu är min Big 5 komplett! Har dock bara sett elefanterna och noshörningarna i det vilda. Så riktigt komplett är det ju inte.

IMG_7333.JPG

IMG_7334.JPG

IMG_7336.JPG

IMG_7335.JPGbr />
IMG_7338.JPG

IMG_7340.JPG

Sammanlagt var vi borta i typ 4 timmar. Som sagt, man har ingen aaaaning om hur länge man ska vara borta för framförhållning, tidsuppfattning eller planering existerar ju inte. När vi kom hem var det babies och ugglorna ville inte äta sitt kött för det var ju strömlöst i typ 14 timmar minst och då funkar ju inte kylskåpen så bra. Så de var inte så sugna på rutten kyckling. Efter det var det middag och nu är vi helt slut. Har druckit alldeles för lite idag. Ikväll har vi 10-matningen av lammen. Troligen 03-imorn TJOHO !

Skrivet 21:10
Okej det här blev ett mer intressant inlägg än jag trodde. Blev avbruten när vi satt i stugan att nån utanför skriker ”Sandra, Malin it’s a fire!!” och det låter ju rätt allvarligt… Så vi går ut och frågar vad som händer och tydligen är det en brand i Game Park (område som hör till Chipangali)! Och efter att ha hört historien om branden som de andra släckte när de campade i Matopos så kändes det inte så lockande att ge sig ut i mörkret och släcka en brand på torr skogsmark som inte sett regn på veckor, utan vatten dessutom! Min första tanke- hur f*n släcker man en brand utan vatten?! Men vi hade våra verktyg som var en pinne (full av stickor) med en gummilapp på som man slog på elden med. Och ja på nåt sätt lyckades vi släcka elden men kvar blir ju glöden som kan ta eld igen. Som tur är är det vindstilla ikväll, till skillnad från andra kvällar då det blåst storm typ. När vi kom ut i skogen och såg elden tänkte jag jahapp, så det blir till att tillbringa natten här då och släcka branden. Men det tog bara drygt en timme! Fattar inte hur det kunde gå över huvud taget men det såg nog värre ut än vad det var. Så nu kan jag lägga till ”brandman” på mitt CV också! Har så mycket stickor i händerna nu att jag inte ens orkar börja att ta ut nån.<

2 reaktioner på ”Spontan dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *