En vanlig dag

Såhär ser en vanlig dag ut här:

7:30 frukost – serveras i tea-room. Då är det toast och flingor. Ibland är det lyx med french toast (toast stekt i ägg), scrambled eggs eller pannkakor.

8:15 arbetet börjar. Har man babies börjar man att mata dem sen går man dit man ska vara för dagen: antilopes, primates, carnivores eller Diana Center. Det är mycket sopa gångar och städa inhägnader. Och mata djuren och hämta grenar och hö från bushen. Det är mycket kötthantering på carnivore men hittills har jag sluppit det värsta äcklet.

9:40 tea time, eller rast i en halvtimme. Då softar man i skuggan och dricker vatten och äter kakor typ.

11:00 animal time, då ska man umgås med valfritt djur en timme. Eller det blir lite göra vad man vill.

12:00 lunch som vi äter nere i huset. Lunchrasten har vi i en timme.

13:00 arbetet fortsätter igen, till kl 17. Det är det jobbigaste passet – 4 timmar i sträck när solen står som högst. Om man har babies är det fler hålltider under dagen (11:00, 13:00, 15:30, 16:00, 18:00) då man ska mata dem. Det är olika tider för olika djur. Har precis börjat lära mig nu..! Tydligen har vi tagit bort 22 och 03-matningen av lammen nu för ingen vill göra det. Jaha då tar man tydligen eget initiativ och struntar i det istället?

18:30 middag som serveras i tea-room. Efter det väntar man typ på att få gå och lägga sig 😉

Ibland får man utan förvarning göra andra utflykter under dagen, som att åka till Matopos och märka en hyena, hälsa på en skola, åka till stan och hämta frukt eller följa med till skolor i utbildningssyfte med sköldpaddor, igelkott, orm och kameleont.

Antilopes – där finns alla antilopdjur och där rengör man skålar och fixar mat till dem, tar bort gamla grenar och hämtar nya och sopar gångar.

Primates – där ingår alla apor och fåglar. Då kan man förbereda mat till djuren och mata dem, göra rent vattenskålar, städa inhägnader och dammar och sopa gångar.

Carnivores – här får man hålla på med höjden av äckelhet oftast. Men även sopa gångar och städa inhägnader. Men många gånger är det stycka upp djur, spola rent ”slaktområdet” där alla inälvor och döda djur ligger innan de flyttas så det är blodigt, rester av kött och inälvor och massa flugor där och en odör som inte är av denna värld. Man kan även få stå eldvakt på soptippen där dom slänger ALLT. Djurkroppar, plåttunnor, gammalt hö, inälvor, plastsaker osv. Ja typ allt som inte brinner så bra.

Diana Center – här är alla bondgårdsdjur (kossor, får, åsnor, kaniner, getter, grisar, gäss, höns osv) och även här ger man mat och mockar. Det ingår även att avlusa diverse djur. Vi tog ju även eget initiativ att göra fint hos kaninerna här.

Har man babies så är det lite olika djur. Mata lamm och en duiker (Dina) med nappflaska, tre ugglor med äckliga köttbitar, en liten bush baby med frukt, igelkottar med nån gröt-ägg-kattmatblandning, mata kaninmammorna med pellets och grönt, och sköldpaddsungarna får salladsblad. Har man chameleons är det digerdöden för då ska man fånga gräshoppor.

Jag och min kompis kameleont! (Observera min hållning 😉 )

IMG_7325.JPG

Idag var det nya grupper och jag och Sandra är i samma! Woho! Vi hade lätta babies (Dina, Pooky & Oliver (duiker, bush baby, uggla)) och primates. Först skulle vi städa ur fåglarnas skålar. Skålarna är av betong och orubbliga. Och de står ofta en bit in i inhägnaden. Vi var båda fett rädda att gå in till vissa av de massiva ugglorna/örnarna/hökarna med sina enorma klor..! Och en satt och tittade på oss med sina stora gula ögon alldeles vid ingången och pep/skrek lite och vickade på huvudet. Som att den liksom siktade in sig på attack. Men som tur var blev vi inte attackerade. Men rovfåglar är fasen läskiga alltså! Sen skulle vi bära tunga säckar med gammalt hö och kvistar från aporna till komposten. Kände av mina Ica-armar igen :( känns som benhinneinflammation fast i underarmarna. Sen skulle vi till skolan så vi hämtade dom djuren och lastade in i bilen. Det konstiga är att man aldrig vet hur långt man ska eller hur länge man blir borta, man bara hänger med. Vi hade förberett en macka eftersom vi missade lunchen så vid middagstid var man rätt hungrig. Och ikväll var det pommes! Halleluja. Och idag är typ första gången på länge jag kunde sätta på mig en HELT ren outfit, komplett med byxor, linne och tröja! Vilken känsla. Kunde dessutom duscha varmt i vår dusch idag IGEN! Woho!

En bit av Bulawayo

IMG_7327.JPG

Stugan! Sov rätt bra i den stora sköna sängen inatt. Har dock aldrig sovit en hel natt non-stop sen jag kom hit.

IMG_7329.JPG

3 reaktioner på ”En vanlig dag

  1. Tack för info om er arbetsdag! Va roligt att du o Sandra blev i samma grupp nu. Stugan ser ju riktigt trevlig ut! Hållningen ser bra ut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *