Friday!

Idag har Sandra och jag varit fåraherdar och matat och städat åt fåren. Fattar nu varför jag inte blivit solbränd – för att man ständigt går runt med ett dammlager på hela kroppen!

Sen blev vi haffade av Nicky för att följa med till en skola i närheten som dom sponsrar för att lämna gamla kartonger och förpackningar. Som tack får vi köpa seed pods som barnen plockat som vi kan använda som mat till djuren. Det var verkligen en sån skola man tänker sig i Afrika.

IMG_7247.JPG

IMG_7248.JPG

IMG_7245.JPG

IMG_7242.JPG

IMG_7250.JPG

Vi var där under lärarnas rast och trots att det hade gått minst 20 min sen rasten slutat hade fortfarande ingen av dem infunnit sig i klassrummen… Så väldigt slappa lärare och vissa även väldigt oengagerade. Det såg man på hur det såg ut i klassrummen – vissa var väldigt dekorerade och hemtrevliga medan andra var helt kala och tomma. En av lärarna berättade att det blir väldigt varmt på sommaren och vääääldigt kallt på vintern då det är englasfönster och taket inte är riktigt tätt… Och alla barnen hade inte skoluniform heller eftersom det kostar, liksom allt material som böcker, pennor osv. Jag blev lite tårögd. Och önskade jag hade tagit med massa block och pennor hemifrån så man kunde ge! Man ser att det finns så himla mycket man kan göra här i världen…

Sen kom vi hem och skulle plocka seed pods till djuren som vi gav till Tammy som är en cudo. Hon är stor som en älg typ!

IMG_7256.JPG

IMG_7254.JPG

Sen var jag till frisören:

IMG_7277.JPG

IMG_7278.JPG

Först drog dom som saaaatan för jag satt för långt ifrån men sen pillade dom snällt ett tag… Kändes som allt hår slets av mig då och då. Men det var en spännande upplevelse! Dom där aporna är väldigt mysiga och de vill att man kliar dom på ryggen och vill slicka en på fingrarna! Men rätt vad det var så bet den stora, Bandit, Ellen i fingret så det började blöda! Stackarn hon råkar ut för allt.

Jag fick även i uppgift att städa ur en bur till duvor, marsvin och kaniner. Och det hade inte gjorts på ett tag…. Men jäklar vad fint jag gjorde! Jag trodde min arbetare skulle komma tillbaka och hjälpa till men insåg snart att jag skulle bli ensam på jobbet så jag tog tillfället i akt att ta bort den gamla trälådan med massa utstående spikar i, ge djuren lite färska grenar och bygga ett nytt bo med hjälp av tegelstenar och en spånskiva. Han såg att jag gjort det och tyckte det var bra gjort 😉 I’m making a difference! Så nu är det nytt fint hö och lite färre kryp och maskar. Kände mig inte så representabel när jag, heeelt genomsvetting och röd i ansiktet med duvor flaxandes i panik ovanför mitt huvud, svarade på besökares frågor om kaninerna…. Men det kan ju vara bra att visa för folket att även vita kan arbeta.

Ja det är väl allt som har hänt idag. Dom andra kom tillbaka från campingen ikväll också och berättade att dom hade varit med och släckt en skogsbrand! Och försökt spåra hyenan. De tog även med sig en skadad örn hem som ska släppas ut sen! JIPPIE! Och apropå Gud hör bön – VI FICK POMMES FRITES TILL MIDDAG IKVÄLL!

5 reaktioner på ”Friday!

  1. Kan vi inte hjälpa skolan på nåt sätt med skolmaterial mm? Kolla hur vi ska gå tillväga:)
    Härligt med pommes!!

  2. Vad kostar det att köpa block o pennor där på plats o ge till dom? Jag kan sponsra iaf och säkert flera som vi känner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *