ONSDAG

Försöker komma ikapp med uppdateringen. Vi har lyckats göra lite finare hos kaninerna iallafall! Med jord, hö och lekplatser. Gräset är lite svårt att få att växa i 40 graders sol på betonggolv i snustorr jord… Men vi jobbar på det!

Tyvärr var den minsta kaninungen död imorse :( jag hann tänka tanken att fan nu blir säkert den här mat till nån av ugglorna. Tre sekunder senare får vi order om att skära upp den och ge till Casper (uggla). Helt sjukt vad härdad man blir! Lika igår skulle vi leta på grejer till kaninerna på en av soptipparna och ops, där ligger ett lejonhuvud. Alltså?! Och idag fyllde lejonet Nkulu 1 år så vi var där och firade honom I hans bur! Liksom jag är rädd för en vanlig tamkatt…. Och hans present? Ett lamm (självdött), fårhuvud och en höna. Jag försökte att kolla bort när han lekte med dom grejerna… Men desto roligare när han lekte med kartongerna!

IMG_7224.JPG

IMG_7227.JPG

IMG_7232.JPG

På ett sätt är det ju bra att de döda djuren används som mat till de andra men det blir känsligt och brutalt att SE det. Plus att när det är djurungar är det extra känsligt…

Annars har det varit en chill dag för hälften av volontärerna är i Matopos och campar för att sätta ut nya kameror och leta på en hyena/leopard som jag inte kommer ihåg varför. Jag kunde ha fått vara med men det handlar om 3-4 nätter i bushen med uppstigning kl 4 för att vandra och klättra hela dagen och sova i tält med människor man knappt känner…. En natt i ett tält i Sverige känns jobbigt bara det. Så den här veckan är det Swedish crew kvar här och det trivs jag ypperligt med! Vi har fångat gräshoppor, matat alla ungar och börjat med ett nytt halmtak till mungon Ziggy. Och vi sa det att man försöker inte direkt underlätta vårt arbete här. För vi skulle binda knippen med halm med ståltråd. Bara det att det fanns ingen ståltråd utan ett hönsnät som vi fick linda upp och knipsa av med en stålsax vi aldrig såg skymten av. Så nej, vi blev inte klara med det idag.

Har lite bilder att visa:

Såhär kan pengarna här se ut. Alltifrån nya fräscha banksedlar till något som ser ut som ett använt toapapper

IMG_7007.JPG

Vi har fått se de gamla sedlarna så som de var innan inflationskatastrofen! Så jag är numera miljonär

IMG_7018.JPG

Mina fötter efter en dag här (med skor)

IMG_7072.JPG

IMG_7071.JPG

Söta barn!

IMG_7080.JPG

IMG_7081.JPG

Såhär ser det ut i gamla noshörningsinhägnaden. De har låtit skeletten ligga kvar sen tjuvjägarna var här och sköt dem för nåt år sen, för att minnas och hedra typ. Läskigt, sorgligt och fint på samma gång.

IMG_7214.JPG

IMG_7213.JPG

2 reaktioner på ”ONSDAG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *