En ovanlig lördag

Igårkväll kändes allt rätt tungt med icke fungerande internet (no shit) efter en lååååång och svettig bussresa. Och vetskapen att man ska upp kl 6….

Vårt lilla rum!

IMG_7082.JPG

IMG_7083.JPG

Iallafall så var det sunrise elephant ride på schemat idag! Vi var inte i själva soluppgången men strax efter iallafall. Tyvärr såg vi inga djur förutom cudos och nån bock. Hmf. Men vi fick iallafall träffa fyra underbara elefanter! De alla räddades som ungar eftersom deras mamma troligen dödats för deras elfenben… Och ägarna verkade bry sig om dem och elefanter har ju väldigt bra minne och skulle kunna orsaka stor skada på människor så jag vill tro och hoppas att de skulle säga ifrån om de inte mådde bra. Dock användes tjurkrok vilket jag inte gillar. Men när en av killarna tappade den på marken så tog elefanten upp den igen och de är ju smarta nog för att fatta vad det är. Så jag hoppas verkligen att de behandlas med respekt och får ha sin egna vilja. Själva ridningen var väldigt fridfull och mysig! Jäklar va stora elefanterna är alltså! Den största vägde typ 4 ton! Det är väldigt häftiga och smarta djur.

IMG_7086.JPG

IMG_7090.JPG

IMG_7085.JPG

hitta djuret!

IMG_7087.JPG

Sen fick vi mata och klappa dom! Så söta

IMG_7097.JPG

IMG_7095.JPG

IMG_7093.JPG

IMG_7092.JPG

IMG_7073.JPG

Ett av alla dödskontrakt jag skrivit på

IMG_7084.JPG

Sen fick vi frukost- den bästa hittills! Scrambled egg, toast, sylt, bönor och te. Sen skumpade vi vidare hem och planerade resten av helgen. Och vips så hade vi innan lunch både hunnit rida elefanter och hoppat över en 120meters ravin i Victoriafallen!

Vi hade lite tid över på dagen idag för vår enda planerade sak för dagen var sunset cruise så vi körde på adrenalin-aktiviteterna idag. Jag hade sagt på förhand att nej det kommer inte på frågan att jag kastar mig ut över nåt stup fastspänd i nån lina! Plus att allt var så dyrt. Men sen såg jag att flying fox kostade 40 dollar och inte verkade så läskigt så kände jag att jag kör på det. Jag menar jag är i Victoriafallen, ett av världens sju underverk och ska jag då bara stå och titta? Men jag ångrade mig liiite när vi kom dit och jag såg hur brutalt högt det var! Och som vanligt var det dödskontraktet som skulle skrivas på. Och man skulle skriva sin fulla adress för att ”we need to know where to send the body” sa guiden helt utan glimt i ögat! Jaha nu ska jag dö då, tänkte jag. Han selade fast oss i den mest obekväma sak jag nånsin haft på mig och jag var först ut. Man skulle springa ut på en ramp (HUNDRATJUGO METER UPP I LUFTEN) och sen flyga som Karlsson på taket över hela ravinen. Och mitt dödsskrik då…. Alla afrikaner vek sig tydligen dubbla av skratt. Men jääävlar va häftigt det var! Så fruktansvärt högt upp så jag såg väldigt mycket. Men jag fick lite svindel när jag tänkte på hur högt det faktiskt var… Och lossnar jag nu ja då dör jag. Men det var otroligt häftigt men önskar jag hade kameran med 😉 men den risken kan man inte ta så Gracie filmade allt från kanten istället. Sen skulle Sandra och Ellen göra zipline, typ som en linbana man hänger i sele i och åker fram och tillbaka. Jag klarar inte av att falla så så flying fox räckte gott för mig.

Det var det här jag gjorde, ingen bungyjump!
IMG_7074.JPG

IMG_7076.JPG

IMG_7110.JPG

IMG_7111.JPG

IMG_7113.JPG

IMG_7115.JPG

IMG_7114.JPG

Sen var det dags för lunch! Sällan har jag varit med om så mycket på bara en förmiddag! Vi blev avsläppta i stan och hittade en fin restaurang med mycket turister och åt den godaste maten på länge! Halloumiwrap med soltorkade tomater, oliver och tzatziki och utan att ens behöva be om det fick jag pommes frites! Lyckan var total. Och på andra sidan gatan hade babianerna en passage så vi såg hur många som helst, några med ungar, så himla sött! Liksom här sitter vi på en restaurang i Victoriafallen och äter lunch medan babianerna springer på andra sidan gatan.

IMG_7117.JPG

IMG_7119.JPG

IMG_7120.JPG

IMG_7118.JPG

Sen hade vi en timme på oss att duscha innan det var dags för sunset cruise! Det var stekhett när vi gav oss iväg i 16-tiden men vi hade AC i bussen! När vi kom till hamnen som låg intill ett fancy hotell möttes vi av afrikansk musik och dansare och det känns så overkligt att vara i Afrika! Det är ju sånt här man bara ser på film typ. Men det här kändes väldigt typiskt afrika och jag älskar sån musik!
IMG_7121.JPG

Båtfärden innehöll gratis dricka och köttsnacks men jag gick inte loss på varken det ena eller det andra. Vi stannade i början för att titta på ödlor, fåglar (rätt ointressant, var är elefanterna och girafferna?!) och en krokodil. Sen såg vi en hel flock med flodhästar som visade upp sina gap och simmade under vattnet så det bildades värsta svallvågorna! Jag filmade och fotade som en galning! Älskar djurlivet här. Vi såg även några elefanter och impalas som var vid strandkanten. Äntligen lite vilda djur efter elefantridningen som ”bara” gav två sorters bockar. Och solnedgången var fantastisk! Glömde nästan bort den när jag kollade på alla flodhästar. Jag hade hoppats på en elefant i solnedgången framför solen så jag skulle få konturerna men det va för mycket träd och för få elefanter. På båten var det en tjej som va skitkonstig för rätt som det var ställde hon sig bakom mig och Gracie medan hennes kille tog kort på oss?! Sen gick hon runt till typ alla på båten och tog kort med alla ”i smyg”…. Kändes som att va i kina igen! Det va iallafall en trevlig båttur på Zambesifloden i gott sällskap :)

IMG_7123.JPG

IMG_7122.JPG

IMG_7124.JPG

Efter det var det grillfest på vår backpackers lodge så vi åt här och satt uppe och pratade vid elden och lärde Gracie massa svenska. Har nog aldrig hört en engelsk person prata svenska förr och det va hilarious!

Ja det var den dagen. Awesome dag!

IMG_7144.JPG

IMG_7142.JPG

IMG_7138.JPG

IMG_7140.JPG

3 reaktioner på ”En ovanlig lördag

  1. Gud vad coolt, och vilka bilder!! Superfint där vid solnedgången :) Modigt med hoppet där, du bara kör på du, helt rätt!!!! <3

    Fråga: hur går det med veg maten där? Vad äter du om dagarna? Bra/dåligt?

  2. Men vilken fantastisk resa ni gör!!! Följer er varje dag och blir alltmer förundrad och imponerad av allt ni utsätts för och provar på!! Jag menar, hålla i ormar, fota bredvid stora vilda djur, sova bland spindlar å andra småkompisar 😉 ??!! Otroligt!! Oavsett ”små hinder” på vägen, brist på egen toa och sånt tror vi ändå att du njuter gumsan, du är ju bland alla djuren precis som du vill!! Fortsätter följa ert äventyr med spänning :) Var rädd om dig!! Massor av kramar från Forsbergs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *