Robinson

Man brukar ju säga att man bara äter ris i Kina och innan jag kom hit tänkte jag att det var en överdrift men nu har jag förstått att det verkligen är så – man äter bara ris här, till alla måltider, två gånger om dagen. Det blir en hel del ris! Är måttligt trött på det nu. Nudlar vore inte helt fel dock.

Vi håller på diskuterar om hur kallt det kan vara på hotellet och med tanke på att andedräkten ångar och att vattnet i vattenflaskorna alltid är kallt, och inte liksom ljummet som det annars blir i rumstemperatur, så måste det vara ungefär kylskåpstemperatur. Det är ju helt galet!

Det är lite som Robinson att vara här, det man diskuterar är typ mat – hur mycket vi får, tvätt – hur man ska få den att torka, vart det finns lediga western toilets, hur mycket man behöver klä på sig om dagarna för att inte frysa och om man fick duscha i iskallt eller ljummet vatten. För det blir aldrig riktigt duschvarmt…

Just nu höll jag på elda upp min sko över kokplattan i office… Härlig lukt – bränt gummi och pandabajs!

20131127-162159.jpg

2 reaktioner på ”Robinson

  1. Det där med skorna måste vara ett släktdrag. Den 23:e dec någon gång på 90-talet försökte jag torka skorna på spisen, efter snöskottning i töväder. Tyvärr var mitt minne inte det bästa, jag glömde att slå av spisen efter några minuter, så det slutade med att Fm fick byta alla röklutande gardiner. Du kan säkert föreställa dig hur hon lät. Det blev som vanligt en trevligt Jul trots allt.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *