It’s a beautiful day!

Solen sken idag! Och vi satt ute och drack kaffe i t-shirt! För det första – kaffe! För det andra t-shirt!. Jag drack till och med två koppar kaffe idag. Crazy day. Men det här kaffet var riktigt gott!

Istället för att röra med sked – bambukvist från naturen.

20131127-163441.jpg

Smälter in i den vita väggen men observera solen!!

20131127-164314.jpg

Det är så himla fint här när det är klart! Och ännu finare när det är sol!

20131127-164552.jpg

Såhär ser vårt matbord ut:

20131127-164701.jpg

Ironisk bild… För såhär tycker jag egentligen inte om maten. Men vissa måltider är ju bättre än andra. Vitkål, ris och bönor är ingen hit. Men däremot aubergine i en god sås, omelett, ägg/tomatröra och pommes gott! Friterade dumplings också.

20131127-164704.jpg

Matar en ny panda! Vi får gå runt till många olika nu och träffa andra så det är roligt! Här är en tjej som heter Bangjiu eller nåt sånt, det är så svårt med namnen!

20131127-165014.jpg

Största killen Jibao! 130 kilo!

20131127-165336.jpg

20131127-165346.jpg

20131127-165350.jpg

20131127-165354.jpg

Angående skötarna som har varit lite bitchiga, så var de bättre idag. Fortfarande inte så som man vill att de ska vara men ändå inte lika illa som igår. Igårmorse så höll skötarna typ på att bråka om vem som skulle ta mig och Patricia! Vi är inte helt säkra på att det var så men eftersom vi har fått känslan av att de verkligen inte gillar oss och att de stod och halvskrek till varandra samtidigt som de pekade på oss så kändes det som att det handlade om det… Fattar verkligen inte vad det är som gör att de har något emot oss. Men iallafall så har vi pratat med fler volontärer, ett par från New York, och de är supertrevliga! Man känner en connection till de andra som kommer i de fula overallerna och man känner att man automatiskt känner varandra och hälsar och börjar prata. At least så ser andra volontärer, som bara är här i en vecka eller mindre, upp till oss. Medan alla keepers ser ner på oss… Och turisterna ser oss som en del av själva attraktionen, som pandorna – något att peka och skratta åt och ta kort på.

Jag har hört talas om att bebisarna i nursery har börjat gå! Eller ja, kravla/krypa. Har inte sett det live än för de har sovit när jag varit där… Men jag har sett på film och det är sååååå sött!! Måste se det på riktigt. Idag hände även något helt otroligt. Vi fick frågan om vi ville följa med och se pandabebisarna med mammorna imorgon!!! Jag trodde verkligen inte mina öron när vice boss keepern sa det. Jag kunde inte få fram ett ord, hörde jag rätt?! Men jag vågar inte hoppas för mycket för planering och organisering här är inte riktigt som hemma. Man kan inte riktigt räkna med något. Men jag skulle aldrig be om mer i mitt liv typ om jag fick se en pandamamma med hennes unge! Har sett på bild och film från folk här som har varit där och sett och blivit såååå avis! Och det är det vi har kämpat för de här veckorna, att komma nära småbebisarna, och har verkligen dragit i varenda strå vi kunnat genom att prata med olika folk, hållt oss nära nursery, frågat rakt ut om vi kan få följa med osv. Kan det vara så att drömmen blir uppfylld näst sista dagen?

5 reaktioner på ”It’s a beautiful day!

  1. Åh jag håller tummar och tår för att din dröm går i uppfyllelse!!! Skulle vara underbart!!!
    Vad är det som händer?! Kaffe????? Undrens tid är inte förbi :)
    Kramar!!!

  2. Har varit så kul o följa din blogg dessa veckor. Vilket äventyr du fått vara me om, även om de inte verkar ha varit en dans på rosor hela tiden. Allt du skrivit, alla bilder, allt har varit kanon. Kram Annelie U.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *