Nudelsoppa

Glömde publicera det här igår…
En till dag på jobbet! Mår bättre men
jag förstår min mage som ballar ur på grund av maten här.

Iallafall, jag älskar hur pandorna är så duktiga och förståndiga! Som min kille idag, TongTong, han kan ställa sig på bakbenen och ta matbiten om man vill och även sträcka ut tassen genom gallret! På mina kommandon! Det är så häftigt. Jag kan även klappa honom på huvudet vilket är riktigt WOW. Men vi har olika keepers hela tiden, en som är boss över alla och han säger ingenting alls. Idag ville vi våttorka inomhus åt pandorna och var tvungna att fråga om vi fick för han sa inte att vi skulle det trots att det verkligen behövdes. Senare under dagen hade vi en annan kille som erbjöd sig att ta kort på oss när vi matade!

Måste säga en superkul sak om chefen… Vi alla tre var inne i pandahuset på morgonmatning och utanför fönstren var en massa turister som knackade och knäppte kort. Och eftersom chefen ofta lämnar oss själva så vi kan jobba mer självständigt (superbra) så gick han ut och förberedde bambu. Efter ett tag så börjar folk knacka även på dörren och är som galna men vi ska ju inte släppa in nån så vi höll den stängd. Sen till slut slår tanken mig att det kanske är han som vill in så jag kollar ut genom fönstret och där står han och typ viftar med armarna som att ”vafan håller ni på med?! Släpp in mig!” typ hahahaha! Alltså den blicken, sjukt kul. Men det var ju han själv som hade låst sig ute, inte vårat fel.

Igårkväll åkte vi till Yaan och jag såg fram emot en ordentlig middag som kanske för en gång skull inte skulle innehålla ris eller vitkål. Men jag ger officiellt upp med hoppet om att hitta god mat i Kina. Det blev nudlar. I soppa. Hur fan äter man nudelsoppa med chop sticks för det första?! Jag HATAR soppa! Och inte blev jag det minsta mätt. Suck. Fick köpa pommes på vägen hem. Jag pekade på en bild med pommes och liksom ringade in bara den och inte läsken och burgaren men dom fattade ändå inte och skulle ha betalt för allt. Som tur är är Patricia min tolk och översätter, förtydligar och prutar åt mig haha. Jag fattar verkligen inte hur de INTE kan fatta när man använder teckenspråk som ju är universiellt. Igår hade vi till och med en tjej med oss på nudelstället som pratar kinesiska och hon beställde två vegetariska och ändå kommer dom ut med 6 st köttsoppor. Och då hade jag visat min kinesiska lapp fem gånger om att jag inte äter kött plus hennes förklaring! Otroligt frustrerande ibland alltså. Sen mådde jag skitilla efter maten. Troligen för att jag varit konstant hungrig i snart 3 veckor. Har mer hopp inför resan till Chengdu i helgen, då jäklar ska vi äta pizza! Men ärligt så trodde jag inte maten skulle vara såhär TRÅKIG i Kina. Liksom, ris, nudelsoppa och vitkål om man är vegetarian. Hemma är kinamaten 100 gånger godare än här! Visst då kanske svensk kinamat inte är ”riktig” men ofta drivs ju såna ställen av kineser och dom borde veta.

Jag och min pommes igår!

20131122-114424.jpg

En reaktion på ”Nudelsoppa

  1. Hoppas du hittar nåt som du blir mätt av i Chengdu i helgen!
    Va mysiga pandorna verkar vara! Vill se kort på Tong Tong.
    Ha de bra så hörs vi på Skype!
    Kramar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *