Skillnader

Några saker som visar på vissa kulturella skillnader är till exempel hur barnen här gör sina behov och hur folk spottar hela tiden.

– Små barn, upp till 5 år kanske, gör sina behov mitt på gatan. Först såg jag en unge sitta och kissa på pandcentret, mitt på marken. Och byxorna har en öppning eller hål mellan benen så de bara kan sätta sig ner när de behöver ”gå på toa”. Sen när vi var vid buddha så såg vi nummer två – ett barn som bajsade på marken! Visserligen hann mamman lägga ett papper på marken och sen plockade hon upp det som efter en hund. Alltså, det är så himla konstigt, för att inte tala om äckligt. Man kanske sitter och avnjuter en lunch och så rätt vad det är så kommer en unge och bajsar mitt framför ögonen på dig!

– Kineser har verkligen inget hyfs när det gäller att spotta. Dom tar i från magen och harklar fram värsta snorloman och sen spottar dom. ALLA gör så. Man skulle kunna tänka sig att det bara är äckliga gubbar som gör det men ibland när man hör det vidriga ljudet och ser att det kommer ifrån en ung tjej i klackskor, kappa och pälskrage så känns det lite… Opassande. Nog för att det jämt är opassande att spotta på det viset framför folk. Idag var det en gubbe som på riktigt spottade säkert 20 gånger inom loppet av 3 minuter! Hur mycket snor/spott kan man egentligen producera på 3 minuter?!

En till sak jag inte gillar är att alla pälsdetaljer på kläder och skor är äkta päls. Det är sjukt vad mycket päls jag har sett här!!! Och det är såååå billigt jämfört med Europa, det är fruktansvärt vidrigt. Pälsen tillhör djuren och ingen annan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *