Ledig dag

Idag har vi inte gjort nåt speciellt, bara kollat runt på pandacentret och på souvenirer. Jag och Patricia ska nog köra 1500 yuan grejen nästa vecka för att få ta bild med en unge. Några andra volontärer har gjort det och dom säger att det är värt det. Och vem vet när jag kommer få chansen att klappa en baby panda igen?! Det kan vara once in a life time experience. Och eftersom jag innan hade räknat med att få göra det så kommer jag nog ångra mig om jag åker hem utan att göra det…

Jag har just nu 4 blåsor i munnen, vilket jag jämt får utomlands. Antingen är det vattnet eller vitaminbrist. Det gör så jävulskt ont så jag kan knappt skratta. Och jag har haft dem ett tag nu… och det sägs ju att sår läker snabbt i munnen men sannerligen inte på mig! En jättestor på kinden, en mellan på nedre tandraden, en till jätte på övre tandraden och en liten på läppen. Två på varje sida. Ja, det var väl inte så intressant att veta, men det gör iallafall jätteont :(

Imorgon fyller jag år och jag hoppas jag kan få nåt extra gott att äta eller bidrag till panda picture haha. Men det tror jag inte men bara så att ni vet så tas alla bidrag emot med öppna armar! För pengarna man betalar går till centrets forskning och man får ett diplom för bidraget, det är ju iallafall bättre än att nån skulle ta pengarna till sin egen ficka.

Jag har läst om Wolong panda base och den i Chengdu och jag har inte fattat att det är flera olika…. Wolong visste jag för det centret blev förstört i jordbävningen 2008 så de pandorna flyttades hit till Bifengxia. Men de ska tillbaka dit så småningom och vissa har redan flyttat tillbaka.

Vår koordinator Linda är tillbaka i Chengdu för att eventuellt ta hit fler volontärer på tisdag. Ingen vet haha. Snart är det middag!

Utsikt från souvenir- och restaurangstället i entrén till hela området:

20131110-175945.jpg

6 reaktioner på ”Ledig dag

  1. Intressant att få veta om dina blåsor och vart de sitter! Fortsätt att uppdatera om de, jag väntar med spänning om hur de kommer utvecklas!

  2. finmallan, saknar dig jag. tvättar idag… hade gärna haft sällis med dig och daola! hälsa bäbispandan när du håller i den!!!

  3. Hej Malin! Va kul att kunna kolla på det du har för dig!! Lite fjärran från ICA s tanter och alla kunder!! Ha det gott!!/ Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *