Vilken dag!

Idag åkte vi från en regnig pandabas in till Yaan för att åka vidare till Leshan och kolla på jättebuddhan. Blir så fascinerad över hur de kör här! Det är väldigt kurvigt och smalt på vägen härifrån ner till Yaan och bussen kör om lastbilar i kurvor, möter bussar samtidigt och gud vet allt. Och självklart finns inga bälten. Hur som helst kom vi fram till nästa buss där jag tänkte att jag kunde sova lite men de visade musikvideos med högsta volym i bussen och kinesisk rock och pop är inte direkt det lättaste att somna till.. Vi kom fram till Leshan där vi skulle ta nästa buss, en lokalbuss, till buddha. Det tog kanske 45 minuter och jag stod hela vägen för det va så mycket folk och fruktansvärt varmt. Och jag hade ju förberett mig med linne, långärmat, jeansjacka, regnjacka och halsduk. Solen tittade iallafall fram när vi hoppade av och skulle köpa biljetter. Då fick jag även en realistisk insyn PÅ RIKTIGT i hur det är att vara kändis. En grupp tjejer i 14-årsåldern kom fram och frågade om att ta kort och jag sa ja och så kom en hel svärm med tjejer som viftade med kamera och mobiler! Jag skojar inte om att jag var omringad av kanske 30 st! När den sessionen var avklarad hittade jag min grupp igen och det dröjde inte länge tills nästa svärm kom och skulle ta kort. Konstig känsla! Undrar hur många internetsidor jag hamnar på nu haha… Sen fortsatte det lite väl inne på området. Men även jag tog kort där inne, på omgivningen och Buddha!

Vi åt streetfood lunch bestående av nudlar och majskolv…. Och vid det här laget var det jättevarmt ute! Mina shorts och t-shirts hade passat bra då men vädret är verkligen upp och ner och man går från att skaka av köld till att svettas så att det rinner på bara några minuter. Crazy.

Buddhan var iallafall jättestor och mäktig och utsikten var grym! Det var dock ganska dimmigt men man såg långt ändå. Påminde nääästan lite om New York skyline..! Vi gick runt och kollade på olika ställen men såg egentligen inget speciellt, skyltarna visade pilar hit och dit men vi kom aldrig riktigt nånstans haha. Sen skulle vi hitta ut och det var verkligen svårt. Först var vi tvungna att köa i nästan en timme för att komma ner från buddhan och sen lära man gå upp igen för att komma ut! Kommer vara såååå fit när jag kommer hem, efter alla trappor och daglig backträning till pandacentret. Till slut hittade vi ut och passerade souvenirstånd och matställen. Och jag mådde så fruktansvärt dåligt när jag såg baljor med sköldpaddor i!!!!!! Som låg på varann… Och det fanns krabbor, kräftor, ormar, ödlor och en jättefisk som inte alls kunde röra sig i baljan. Helt fruktansvärt. Jag ville bara därifrån. :(

Sen började äventyret. Vi tog en cykeltaxi för att komma till busstationen men vi kom nån helt annanstans. Vi tänkte att vi tar en taxi istället men på en kvart kom inte en enda och vi var ganska off. Så vi började fråga folk om de kunde ringa taxi men ingen förstod engelska och bussen skulle gå om 40 min. Och med tanke på att bussen som tog oss dit tog va 45 min så var det inget alternativ för den åkte en omväg. Så vi frågade en kille som kunde engelska så han ringde nån som kom som skulle ta oss till busstationen. Han kom och vi blev avsläppta – på fel busstation med en kvart kvar till avgång. Och grejen var att det var sista bussen från Leshan tillbaka till Yaan. Vi fick hjälp av några killar som inte kunde engelska men vi visade bussbiljetten och han sprang till sin bil och skjutsade oss rätt för 20 yuan och vi kom fram med en minuts mariginal! Puh. Vi sa att det är sånt här som make good stories haha. Sant. Men jag blev lite nervös där ett tag.

Vi fick middag på hostelet och jag slängde i mig maten för lunchen var inte så mycket att hänga i julgran. Hostelet är invaderat av kineser nu btw och vår västerländska toalett på övervåningen är det stopp i och den andra som vi fick är ockuperat av kineser. Och vår hemliga toa across the hall som vi använder i smyg har förvandlats till ett rökigt spelrum. Vilket också var mitt skyperum. Nyss blev det även strömavbrott. Herregud vilken dag alltså!

Vi fick veta av Magnus som jobbade idag att man måste betala extra för att jobba på helgen?! Helt absurt, vi betalar redan för att hjälpa till och vill vi hjälpa till även på helgen kostar det mer! Och han berättade att det var jättemycket att göra idag, det var bara två pandakeepers på sju pandor och annars är det en som har hand om två. Så deras hjälp behövdes verkligen idag men då ska dom behöva betala?!?!? Jag fattar verkligen inte hur de kan vara så fräcka, otroligt dåligt av dem. De borde vara tacksamma över vår hjälp och motivation!!

Nu har ni hel hel novell att läsa här, enjoy! Nu ska jag ta en ljummen dusch, för varmvatten finns det inte.

Utanför Buddha

20131109-213445.jpg

Alla dom här plus fler tog kort på mig haha! Så jag passade på jag med 😉

20131109-213506.jpg

Buddha & jag

20131109-213604.jpg

Utsikt
20131109-213616.jpg

20131109-213747.jpg

20131109-213647.jpg

20131109-213655.jpg

Jag och mina fans 😉

20131109-213915.jpg

20131109-213946.jpg

20131109-214043.jpg

20131109-214036.jpg

20131109-214102.jpg

Trapporna ner till Buddhas tår

20131109-214127.jpg

20131109-214154.jpg

4 reaktioner på ”Vilken dag!

  1. WOW!!! It looks sooooo sick!!! I wanna go there! It’s lika on some movie or discovery channel pics…
    hahahahaa Who’s kids are those aroud you… hahahaa You look really popular there 😛
    Is it cause of your hair!? :)

  2. Jag skulle oxå vilja till Budhas tår. Förstår att du upplever många hissnande saker. Håller med om att de kör som galningar och ändå såg vi inga krockar när vi var där. Äter allt gör de och de flesta sopporna smakar diskvatten, bläää. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *