Min dag hittills

Vi träffade ett TV-team idag som skulle filma småbebisarna!!! Han som var typ reporter var hur trevlig som helst och vi var jättenyfikna på vad han skulle få göra och så för vi pratade utanför bebisbyggnaden, där vi inte får gå in. Han berättade att dom så sent som igår hade släppt ut en pandahona från centret till det vilda! Både jag och min roomie höll typ på börja gråta när han sa det och jag rös över hela kroppen. Jag skulle offra min arm för att få vara med på en sån grej, när ett djur släpps tillbaka där det hör hemma. Sen gick vi och utforskade området lite och när vi kom tillbaka hade dom filmat klart OCH VI MISSADE PANDABEBISARNA!!!!!! Dom hade burit ut dem ur byggnaden allihop (11st, 2 st är kvar för ”show off”) så man hade kunnat få se dom och ta kort men vi var typ 30 meter därifrån!! Så frustrerande…. Men vi smider planer här om att hold the babies och ta kort, att vi gör flera samtidigt. Vi får se hur det går…

Ikväll ska vi åka till Yaan city och utforska, woho! Sen kommer nog dagens skörd av bilder upp här haha. Man slutar aldrig förvånas över vilka otroliga djur det här är. Så lugna och avslappnade.

När vi är på centret hör vi typ lejon eller tigervrål från djurparken i närheten som låter ganska läskigt så vi ska kolla in vem det egentligen är som gör ljuden i helgen tror jag och även besöka the giant buddha.

Det är lite varmare idag iallafall och solen har nääääääästan tittat fram bakom molntäcket!

Imorgon ska jag ta bild när jag matar vår panda :)) men jag gillar inte gallret, kombinationen djur bakom galler är inget som jag är nåt fan av… Och vi matar ju genom gallret. Men jag tänker såhär, det här är ju ”bättre” än ett riktigt zoo för här är dom ju specialiserade på bara pandor och det faktum att målet är att kunna släppa ut dem i det vilda säger ju också ganska mycket. Djurparksdjur annars skulle ju aldrig klara sig i det fria efter att ha blivit uppfödd i fångenskap. Och han från TV-teamet som blev filmad som vi pratade med sa att vi gjorde ett jättebra jobb och det är tack vare oss som dom faktiskt kan släppa ut dom i det vilda. Han sa det efter att han visade bilderna på sig själv i ett hav av pandabebisar för han märkte att vi blev lite avundsjuka haha. Han hade jobbat med det här pandaprojektet som dom filmar i tre år så han har inte åkt räkmacka liksom. Hur som helst, en otroligt inspirerande och trevlig människa!

En reaktion på ”Min dag hittills

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *